Nevşehir'de en son dün meydana gelen ve 2 üniversite öğrencisinin yaralanmasına sebebiyet veren kaza sebebiyle tepkilerini dile getirmek için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fevzi Cingöz ve beraberinde bir gurup öğrenci basın açıklaması yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fevzi Cingöz düzenledikleri basın açıklamasında, Üniversimiz önündeki yol geçişlerinin güvenli hâle getirilmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda yaşanan trafik kazaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde iki ve en son olarakta dün iki arkadaşlarının ölümden döndüğünü hatırlatan Öğrenci Konseyi Başkanı Fevzi Cingöz; Bizler Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak bu yolların geçişlerinin güvenliğini sağlayacak kurumların ya da kişilerin gerekli tedbirleri almasında yardımcı olacağımızı ve bu durumun her daim takipçisi olacağımızı belirtmek isterim" dedi.

Cingöz: “Başka kazalar olmadan tedbir alınsın”

Nevşehir'de aynı yolda Ard Arda Gelen Kazalara, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Konsey Başkanlığı ve Öğrencilerinden Tepki.

İşte Öğrenci Konseyi Başkanı Fevzi Cingöz'ün o açıklamaları; "Nevşehir'de Uzun süredir devam eden ve bitmek bilmeyen yol çalışmaları, başta tüm Nevşehirli halkı olmak üzere üniversite gençliğine de zarar vermekte hatta ve hatta canları ile tehdit etmektedir. Geçtiğimiz günlerde de menfur bir kaza geçiren ve ölümden dönen iki üniversite öğrencisi kardeşimizin şokunu atlatmadan yeni bir kaza haberi ile irkilmiş bulunmaktayız.

Tedbirsiz ve bitmek bilmeyen yol çalışmaları günden güne canımızı acıtmakta ve başta öğrenci kardeşlerimizin aileleri olmak üzere tüm Nevşehir halkını diken üstünde tutmaktadır.

Bu Kazalar öğrenci kardeşlerimizi olumsuz etkilemekte ve onların eğitim - öğretim hayatı başta olmak üzere sosyal hayatlarını da zindana dönüştürmektedir.

Öğrenci Konsey Başkanlığı olarak bu olaylar karşısında tepkimizi göstermek ve sosyal bir ağ oluşturmak amacıyla yetkili makamlara sesimizi duyurmak istiyoruz.

Turistik ve tarihi bir yer olarak anılan Nevşehirimizin bu tip olaylarla anılmasını, şehrimizin vizyon ve misyonunu sarsmasını istemiyoruz.

Daha fazla bu olaylara maruz kalmamak ve başka hiç bir gencimizin canının yanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz." dedi.

Öte yandan öğrenciler ve öğrenci velileri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı ve Üniversite Yönetimine her zaman öğrencilerin yanlarında oldukları için özel teşekkürlerini ilettiler.

Basın açıklamasının ardından Üniversite yerleşkesinde toplanan öğrenciler alkışlarla protesto ederek ayrıldılar.