Nevşehir'de Görev Yapacak Uzlaştırmacılara Eğitim Verilecek. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile Nevşehir'de Görev Yapacak Uzlaştırmacılara yönelik eğitim semineri düzenleneceği bildirildi.

Yarın Nevşehir Adalet Sarayı Baro Konferans Salonunda düzenlenecek Uzlaştırmacı Eğitimi Semineri Yaklaşık 1 Ay Sürecek. Eğitimler, onarıcı adalet, onarıcı adalet programlarında mağdur fail uzlaştırması, alternatif uyuşmazlık çözümü, iletişim, müzakere teknikleri, uygulama eğitimi ve ceza adalet sistemi konularını kapsayacak.


Kimler uzlaştırmacı olabilecek?
Avukatlar, hukuk fakültesi mezunları ve hukuk öğrenimi alanlar uzlaştırmacı olabilecek.

Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olanların uzlaştırmacı olmaları için zorunlu hale getirilen eğitime katılabilmeleri için üniversite eğitimi döneminde anayasa hukuku, ceza hukuku, ceza muhakemesi hukuku, hukuk başlangıcı, hukuka giriş, hukukun temel kavramları, temel hukuk, ticaret, iş ve borçlar hukuku derslerinden en az 2'sini almış olmaları şartı aranacak.

Uzlaştırmacının görevi
Özellikle Avrupa ve ABD hukukunda sıkça başvurulan bir kurum olan uzlaşma ve uzlaştırmacılık, birçok konudaki uyuşmazlığı yargı yoluna gitmeden çözümlemeyi amaçlıyor.

Cumhuriyet savcısı veya mahkemece görevlendirilen hukuk öğrenimi görmüş kişi veya cumhuriyet savcısı ya da mahkemenin isteği üzerine baro tarafından görevlendirilen avukatlardan oluşan, şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar gören arasındaki uzlaştırma müzakerelerini yöneten kişiler, uzlaştırmacı olarak görev yapıyor.