Nevşehir'de dehşet! İddialara göre, Öğretim görevlisi önce öğrencisini, sonra kendini öldürdü. Kesin sonuç Adli Tıp'tan gelecek rapor sonucuna göre belli olacak.
Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabası ile Çardak Köyü sınırından geçen vatandaşlar boş bir arazide hareketsiz yatan iki kişi gördü. Olay yerine gelen sağlık görevlileri iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Ölenlerden birinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Sadettin Baştürk, diğerinin ise aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Kübra Yılmaz olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Doç.Dr. Sadettin Baştürk önce öğrencisini öldürdü, sonra da kendi yaşamına son verdi.

Doç.Dr. Sadettin Baştürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görev yapıyordu.

FİB Haber'e göre olay dün gece saatlerinde yaşandı ve sabah saatlerinde çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri cesetleri boş arazide bulunan öğretim üyesi ve Kübra Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Doç. Dr. Sadettin Baştürk evli ve 2 çocuk babasıydı.


Doç.Dr. Sadettin Baştürk tarafından öldürüldüğü iddia edilen Kübra Yılmaz


ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA
Üniversiteden yapılan açıklamada "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünce yaşanan elim olay üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. 11 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz mensupları S.B. ve K.Y.’nin vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.