Nevşehir de Telefon Dolandırıcılığı Yapan 2 Kişi Yakalandı.... Cep telefonunda kendilerini polis gibi tanıtan ve "terör örgütü adına kredi çektiği" bahanesiyle kandırdıkları kişinin altın ve parasını aldığı öne sürülen 2 şüpheli, MOBESE kayıtlarından yola çıkılarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, polise başvuran Mehmet Manap (47), telefonda kendisini polis gibi tanıtan kişinin, adı kullanılarak terör örgütüne kredi çekildiğini söylediğini, yürütülen operasyon çerçevesinde şüphelinin istediği 5 bin 500 liralık altın ve 2 bin lirayı parktaki bir bankın altına bıraktığını öne sürerek, şikayetçi oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, MOBESE görüntülerinden kimliklerini belirledikleri 2 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin, başka illerde aynı suçtan haklarında işlem yapıldığı belirlendi.

Mehmet Manap, gazetecilere, telefonda kendisini komiser olarak tanıtan kişinin, terör örgütü tarafından kimlik bilgisi kullanıldığını ve bankadan kredi çekildiğini söylemesi üzerine paniğe kapıldığını, gelinine ait altınları ve 2 bin lirayı, şüphelilerin belirttiği yere bıraktıktan sonra dolandırıldığını anladığını kaydetti.

Manap, "Yakalanan şahısların en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve başka insanları mağdur etmemelerini istiyorum. Bu tür olayların yaşanmaması adına cezaların artırılmasını ve şahısların mal varlıklarına el konulmasını istiyorum" diye konuştu.

Manap'ın eşi Minüre Manap da olaydan sonra evde geliniyle huzursuzluk yaşamaya başladığını ifade ederek, "Suçlular bulundu ancak altınımızı ve paramızı alamadık. Çocuklarım bu parayı hamallık yaparak kazandı" dedi