Tezgahtaki balık fiyatlarının yükseldiğini belirten Ekonomik Balık satıcısı Uğur Çevikler, tezgahlarda satışa sunulan balık fiyatlarında 3 ile 5 lira arasında değişen oranda artış olduğunu söyledi.

Tezgâhta daha önce 3 ile 5 liradan satışa sunulan hamsinin fiyatının 8 liraya yükseldiğini vurgulayan Çevikler, fiyatları artan diğer balıkların ise mezgit, istavrit, çinekop ve palamut olduğunu belirtti.

Hamsinin yükselen fiyatına ilişkinde bilgi veren balıkçı esnafı
 Uğur Çevikler, Hamsi kısıtlı. Çünkü, Çinekop ve Palamut geçtiği yeri talan eder geçer. Palamut günlük yaklaşık 200- 300 ton Hamsi yer. Dolayısıyla Hamsi sıkıntılı. Ayrıca yağış yok, havalarda tam soğumadı, bununda etkisi var” dedi.

En çok fiyatı artan balıkların başında palamudun geldiğini belirten Çevikler, daha önce 3 tanesi 10 liradan satılan palamudun bugünlerde tanesinin 7 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

“VATANDAŞ BU YIL BOL BOL BALIK YİYECEK”
Nevşehir Ekonomik Balık satıcısı Uğur Çevikler, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların balıkçılara akın ettiklerini ifade etti. “Bu yıl vatandaş bol bol balık yiyecek” diyen Çevikler, “Havalar soğudu balığa ilgi de arttı. Şuanda palamut bol. Bu sıralar yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Şuanda en çok palamut tercih ediliyor. Palamutta mevsimlik olduğu için bu ayın sonuna kadar çıkar. Hamside henüz bir bolluk yok. Ama ilerleyen zamanlarda hamsinin fiyatı da düşecektir. Bu yıl inşallah herkes bol bol balık yiyecek” dedi.


Nevşehir Ekonomik Balıkçılık
Kayseri caddesi Hasan Dede türbesi yanı Nevşehir.
İletişim: Uğur ÇEVİKLER. 0 532 276 20 08 


NEVŞEHİR'DE BALIK FİYATLARI:
Hamsi 10, Palamut 8, Çinekop 10 -15, Turna 20, Gümüş 20, İstavrit 15 liradan satılıyor.