Nevşehir Esentepe mahallesinde bir kaç gün önce Ürgüp yolu polis evi kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine mahalle sakinleri "Ölümlü Kazaların Yaşandığı Kavşağa" Hız Kesici kasis yapılması çağrısında bulundu.

En son iki gün önce meydana gelen ölümlü kazanın ardından vatandaşlar her gün yayaların tehlike yaşadığı yolla ilgili önlem alınmamasına tepki gösterdi. Özellikle bölge esnafı, yolda hız kesici olmaması nedeniyle vızır vızır geçen araçların kazalara davetiye çıkardığını söylüyor. 
Hergün öğrencilerin ve vatandaşların sıklıkla kullandığı Esentepe mahallesi Ürgüp caddesinin çok işlek bir cadde olduğunu hatırlatan mahalle sakinleri bu yoğunluktaki trafik yayaları her gün ölümle burun buruna getiriyor. Yetkililer en kısa zamanda buna önlem almalı. Başka kaza yaşanmasın istiyoruz. Başka ölümler olmasın. Hepimizin canı tehlikede.”diyor.


Nevşehir Belediyesinin çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşan Ürgüp Caddesi'nde sık sık yaşanan kazalar cadde esnafını ve vatandaşı isyan ettirdi. Yeni asfalt kaplanan caddeyi kullanan birçok sürücünün hız limitlerini aşarak ilerlemesi kazalara yol açıyor. 

FİB Haber Merkezi WhatsApp İhbar Hattına gelen şikayetlerde bir vatandaşımız; ''Nevşehir Belediyesinin vermiş olduğu sıcak asvalt hizmeti gayet güzel ancak bazı sürücüler bu yolu yarış pistine çevirmekte, bununla ilgili acilen bir önlem alınmalı yok boyunca belirli aralıklar ile ve özellikle okul yakınlarına hız kesici kasis yapılması gerekmektedir. Başka bir ölümlü kaza olmadan önce Belediyeden ricamız lütfen bu yola bir an önce önlem almaları.'' ifadelerini kullandı.

Özellikle sıcak asfaltla kaplı yollarda araçların hızlı bir şekilde geçmesini engellemek, yayaların ve öğrencilerin kaldırımlarda güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla şehrin belirli yerlerine kauçuktan imal edilmiş kasisler yerleştirilmeli. Yine FİB Haber WhatsApp İhbar Hattına Ürgüp Cadde esnafı ve vatandaşlardan gelen şikayette ise, "Belediyemizden buraya hızı kesmek için önlem almasını istiyoruz. Asfalt yeni olunca araçlar çok hızlı gidiyor. Yayaların yolun karşısına geçmesi zor olduğu gibi, sık sık trafik kazaları oluyor. Can kaybına yol açmadan bir an önce önlem alınsın" ifadelerini kullandı.