Sağanak yağışın aralıklarla etkili olduğu Nevşehir’de 1-2 Haziran tarihlerinde 48 saat içerisinde metrekareye 38 kg yağış düştü.

Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Nisan ve Mayıs aylarında yeterli yağışların olmadığı Nevşehir’de, sağanak yağış hafta sonundan itibaren etkisini göstermeye başladı. Özellikle 1 Haziran Pazar ve 2 Haziran Pazartesi etkili olan sağanak yağışlar sonucunda yapılan ölçümler neticesinde metrekareye düşen yağış miktarı 38 kg olarak tespit edildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yağışlı havanın bu hafta sonuna kadar Nevşehir genelinde aralıklarla etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Nevşehir'de son iki gündür devam eden yağmur yağışı önümüzde ki günlerde de devam edecek.

 Nevşehir'de çiftçilerin duaları kabul oldu. Dün geceden itibaren aralıksız yağan yağmur yağışları hafta boyunca da devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmin raporlarına göre Nevşehir'de Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü yağmur yağışları aralıksız devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir'de önümüzde ki 5 gün boyunca hava tahmin raporu şu şekilde;

2 Haziran  Pazartesi kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. En düşük hava sıcaklığı 9 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 18 derece olması tahmin ediliyor.

3 Haziran Salı, çok bulutlu bir hava beklenirken, en düşük hava sıcaklığı 8 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 21 derece olarak tahmin ediliyor.

4 Haziran Çarşamba, gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, en düşü hava sıcaklığı 10 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 26 derece olması tahmin ediliyor.

5 Haziran Perşembe, gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, en düşük hava sıcaklığı 13 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 27 derece olması tahmin ediliyor.

6 Haziran Cuma, gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, en düşük hava sıcaklığı 11 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 22 derece olarak tahmin ediliyor.