Göre boğazı olarak adlandırılan, eski öz alanında yapılması planlanan külliye için çok sayıda hayırseverin katkı sağlamak için yarıştığı belirtilirken, külliyenin bu alana yapılması aynı zamanda şehrin farklı bir alana doğru gelişimini de ortaya çıkaracak.

Müftü Öztürk, “Her Türlü Görüşe Açığız”

Nevşehir Belediyesinin büyük katkı sağlayacağı Dini Külliyenin yapımına büyük önem verdiklerini söyleyen İl Müftüsü Yakup Öztürk, külliyenin inşası konusunda tüm hayırsever Nevşehir halkını katkı sağlamaya da davet etti.

Külliyenin yapımı konusunda her türlü görüşe saygı duyacaklarını ve kendisinin deyim yerinde ise uyar İnsan olduğunu ifade eden İl Müftüsü Yakup Öztürk, şu ana kadar kamuoyuna tam olarak duyurmadıkları bu hayırlı işe  Nevşehir halkının sahip çıkacağına sonsuz ölçüde inandıklarını da dile getirdi.

Başkan Ünver, “Bu Ay Sonunda İnşaatlar Yükselmeye Başlayacak”

Söz konusu projeye hayırseverlerin umduklarından fazla oranda ilgi gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver, büyük bir olasılıkla külliye bünyesindeki bazı projelerin inşasına Nisan ayı sonu itibariyle başlanabileceğini ifade etti.

Projenin Nevşehir Belediyesi ya da bir başka kurumun değil öncelikle halkın projesi olarak gündeme geldiğini söyleyen Başkan Ünver, yaz aylarında söz konusu külliye inşaatında ciddi gelişmelerin yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Ünver, “Biliyorsunuz o proje Nevşehir halkının bir projesi olarak gündeme gelecek. Şu anda mimarlarımız mimari çözümü son aşamasına getirdiler. Kuvvetle muhtemel Nisan ayı sonu gibi orada bazı projelerin temellerini kazmaya başlarız. Şu anda hayırseverler hemşehrilerimiz de her alanda katkıda bulunmak için sırada bekliyorlar, Onlardan Allah razı olsun. Umduğumuzdan fazla ilgi gördü. İnşallah orada bu yaz aylarında inşaatlar yükselmeye başlayacak. Nevşehir’imize çok ciddi bir eğitim külliyesini kazandırmış olacağız böylece” diye konuştu.