Nevşehir'de Yoğun Kar Yağışı ve Buzlanma Nedeniyle Sürücüler Zor Anlar Yaşıyor. Nevşehir’de etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolun Derinkuyu-Nevşehir istikametinde ulaşımda kayan araçların yolu kapatması sonucunda zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Nevşehir'de sokaklar yine polise emanet!

Zaman zaman aksamalar yaşansada Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından Avanos yolu 2000 Evler Zübeyde hanım caddesi, Niğde yolu, Ürgüp yolu, Acıgöl Terminal mevki, Nevşehir-Aksaray çevre yolu İtfaiye mevkinde ki kontrol noktalarında sürücüleri kar ve buzlanmaya karşı uyarırlarken, yoğun buzlanam görülen mevkillerden Nevşehir istikametine tır ve kamyonları geçişine izin verilmiyor. Araçlar ya bekletiliyor yada kent merkezi güzergahında bulunan araç park alanlarına yönlendiriyor.

Bu arada kar ve buzlanma sebebiyle Nevşehir'in Kaymaklı kasabası ile Avanos yolundan ilk kaza haberleride gelmeye başladı.

MAHSUR KALANLARIN İMDADINA POLİS YETİŞTİ
Yolda kalan bazı araçlar sürücüleri ise vatandaşların ve polis ekiplerinin desteği ile kaldığı yerden kurtarılarak yoluna devam etti.


Tuzlama çalışmaları başladı...
Nevşehir ve ilçelere bağlantılı yollarda yağan kar asfaltı komple kapladı. Nevşehir Belediyesi ekipleri ve karayolları ekipleri kar kürüme araçlarını yolları açmaya çalışıyor.

Nevşehir’in Terminal kavşağı, Çevre yolu ile Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçeleri başta olmak üzere seyir halindeki sürücülerin daha dikkatli olması gerekiyor. Ana arteller tuzlama yapılıyor. Bazı bölgelerde belirli aralıklarla sis etkili oluyor. Yetkililer, mecbur kalınmadığı sürece trafiğe çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.


ALLAH’IM; Bu soğuk kış gecelerinde kömürü odunu olmayanlara, dışarda kalan evsiz kimsesiz her kim varsa yardım eyle...Sen herşeyi gören ve bilensin.