NEVŞEHİR(MHA) İl Özel idaresinin kanalizasyon çalışmaları da yol yapım ve yama çalışmaları gibi bu yıl bütün hızıyla devam ediyor.

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, yol yama çalışmalarına bu yıl 10 bin ton dolayında rodmiks kullanılacağını söyledi.

Tatar, “Bu yıl yine kanalizasyon çalışmalarımız bütün hızıyla sürecek. Köy içi kumlamaları sürecek. Yama işinde bu yıl farklı bir yöntem yapacağız. 2.5 ay içerisinde 10 bin ton rodmiks üretip yol yamaları yapılacak. Geçtiğimiz yıl ilimiz genelindeki yolların yamasına harcadığımız rodmiks miktarı 18 bin ton idi. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Kayseri taşeron marifetiyle 15 bin ton üretti ama hepsini de tamamlayamadı. Bin 400 kilometre yolumuzun neredeyse 800 - 900 kilometresi yama yapılan yollarımız. Ağır tonajlı araçlardan dolayı bu yama gerekiyor. Kuracağımız iki ayrı ekipte yama çalışmalarını sürdürecek. Bu yıl bir hayli ikinci kat asfalt yol çalışması yapacağız. Bu yıl içerisinde Ürgüp Avanos yol yapımı çalışması yapılacak. Eski güzergah terk edilecek” dedi.