Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında İlkokullardaki öğrencilere yönelik YÜZEN OKULLAR projesi bugün Yüzme Havuzunda start aldı.
             
İlkokul  1.2.3.4. sınıflarda okuyan öğrenciler haftanın belirli günlerinde havuza ziyaret ederek antrenörler eşliğinde yüzme sporu ile tanışmaları amaçlanarak fiziksel etkinlik oyunları kapsamında oyun kartları çıkartılarak okul sporlarına kayıtları yapılmaktadır. 5.6.7.ve 8. sınıflardaki çocuklara ise  sporcu lisansı çıkartarak yüzme havuzunda antrenmanlara  katılacaktır.
             
İlk olarak Ersular İlkokulundaki öğrencileri misafir ederek havuzun temel kuralları yüzme eğitim teknikleri ve çalışmaları hakkında antrenörlere bilgi vererek çocuklara  yüzme sporu ile tanışmışlardır. Ailelerinde  çocukları ile birlikte geldikleri havuzda yüzme sporunun Nevşehir'de yaygınlaşması ve çocukların yüzme öğrenmelerinin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak olması adına  projeden duydukları memnuniyetleri dile getirerek teşekkür ettiler.