Cami içi din hizmetleri kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve cami görevlilerinin usulüne uygun olarak va’z yapabilmelerini sağlamak amacıyla Nevşehir merkezinde görev yapan Din görevlilerinden 25 İmam-Hatip, Merkez Tataroğlu Kur’an Kursu salonunda 10.12.2012 – 27.12.2012 tarihleri arasında “Yüz Yüze Va’z” seminerine alınmıştı.

 

            Kursun sona ermesiyle birlikte Valilik toplantı salonunda belge töreni düzenlendi. Törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve İl merkezinde görev yapan Din görevlileri katıldı.

 

            Belge Töreni öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk şöyle konuştu; “Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı, yürüttüğü din hizmetlerinin daha etkili ve daha verimli hale gelmesi için personelin eğitimine çok önem vermektedir. Bu nedenle İl Müftülüğümüzde çeşitli alanlarda Hizmet İçi Eğitim Kursları düzenlenmektedir. Yüz Yüze Va’z da bunlardan biridir. Katılan ve başarılı olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazandıkları bilgi ve beceriyi hizmetlerine en güzel şekilde yansıtacaklarına inanıyorum. Hocaları Mustafa Şahin’e de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

            Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’de katılımcılara teşekkür ederek, seminerden elde edilen kazanımların kaybedilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

 

            Konuşmanın ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve Rehber Öğretici İl Vaizi Mustafa Şahin tarafından Din görevlilerine “Katılım Belgeleri”nin verilmesiyle program sona erdi.