Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;
İlimiz genelinde bulunan 121 Akaryakıt istasyonu ve 109 LPG istasyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve diğer İllerden gelen İl Müdürlüğü denetçileri tarafından 20-23/Eylül/2016 tarihleri arasında denetlendi.
Denetimlerde, akaryakıt istasyonlarından, motorin ve benzin numuneleri alınarak, ulusal marker seviyesi ölçüldü, kaçak akaryakıt olup, olmadığı kontrol edildi. Yine istasyonlarda otomasyon sistemi olup olmadığı, lisan denetimi ve LPG istasyonlarında sorumlu Müdür bulunup bulunmadığı denetlendi.
Ayrıca Tüketicilerimizin haklarının korunması amacıyla, tüm istasyonlardaki, akaryakıt ve lpg pompaları, özel donanımlı kontrol araçlarımızla denetlenerek, pompaların eksik ölçüm yapıp, yapmadıkları, periyodik muayenelerini zamanında yapıp, yapmadıkları denetlenerek gerekli işlemler yapıldı.
Denetimlerde ulusal marker seviyesi uygun olmayan akaryakıta rastlanmadı. Sorumlu müdürü bulunmayan ve muayenesini zamanında yaptırmayan istasyonlarla ilgili gerekli işlemler yapıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN, Tüketicinin ve rekabetin korunması, kaçak akaryakıtın önlenmesi açısından, bu denetimlerin her yıl Türkiye genelinde yapıldığını ve İlimizde de yapılmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca yıl boyu İl Müdürlüğünün benzeri denetimlerin yapılmakta olduğunu, ayrıca vatandaşlarımızın da varsa bu konulardaki şikayetlerini Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze iletebileceğini söyledi.