Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre beldesi çıkışı Moil petrolün karşısında aşıklı dağının arkasındaki arazide yangın çıktı...

Edinilen bilgilere göre, Yangın bugün öğleden sonra saat:13.45 sularında Nevşehir-Göre yolu sağ tarafındaki orman arazisinde başladı. Nevşehir Göre yolu üzeri aşıklı dağı arkasında bulunan kuru ot ve çalılıklardan başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede etrafa yayılırken, vatandaşların ihbarı sonrasında olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. 10 dönüm arazide etkili olan yangın korkulu anların yaşanmasına sebep oldu.  Dumanlar, Nevşehir-Göre karayolunu kapladı.

Nevşehir Göre Yolu Üzerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı...

Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin kontrol altına alarak söndürmek için yoğun çaba gösterdiği ve Geniş bir alanda etkili olan yangın, çoğunluğu iğde ve çam ağacı olmak üzere birçok hayvanların ve çalılıkların yanmasına neden oldu. Yangına Nevşehir İtfaiye ekipleri tarafından söndürme işlemlerinin devam ettiği belirtilirken olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Öte yandan aynı saatlerde Yeni terminal mevki ile yine haflı mevkiinde de arazi yangınları olduğu belirtildi.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan arazi yangınlarının söndürülmesi konusunda etkin bir mücadele yapıyor. Nevşehir’in değişik merkezlerinde hangi sebeple çıkartıldığı belirlenemeyen arazi yangınlarına karşı kısa sürede müdahalede bulunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çıkan arazi yangınının kontrol altına alınarak söndürülmesi için büyük çabalar harcıyor. Son olarak dün Göre yolu üzerinde ve Yeni terminal mevki ile yine haflı mevkiindeki  alanda çıkan arazi yangınına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü ekipleri , yangını kısa süre içerisinde büyümeden kontrol altına alarak söndürdüler.  Yangınların çoğunun ihmal ve dikkatsizlik olarak nitelenen anız yakma, yol açma, çöplükten sıçrama, avcı ve çoban ateşi, sigara, piknik ateşi, enerji nakil hattı, trafik kazaları gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Bir kısmının ise nedeni saptanamadı. Uzmanlar bilinmeyen nedenlerin hemen hemen hepsinin insan kaynaklı olduğunu ve kasıtlı olduğunu kabul ediyor.Doğal nedenlerle çıkan orman yangınları, yanan ormanların sadece %3’ünü oluşturuyor.