Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Nevşehir Şubesi, 09 Ekim Pazartesi (Bugün) günü saat:12.00 de Nevşehir merkez Gülbahçe Parkı önünde aşure dağıtımı yapılacak.

Dernek Başkanı Ercan Civelek konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında, DERSİAD Nevşehir Şubemizce ​09 Ekim Pazartesi (Bugün) saat:12.00 de Nevşehir merkez Gülbahçe Parkı önünde  düzenlenecek olan Aşure yemeği etkinliğimize tüm Nevşehir halkımız davetlidir dedi.

“Aşure, Dayanışma ve Kaynaşmanın, Hoşgörünün Sembolüdür”

DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, aşurenin önemine değinerek, “Hicri aylarımızdan Muharrem ortak bir hüzün günü olduğu kadar Hz. Hüseyin'in adalet, hak ve hakikat ilkesini korumak için gösterdiği direnişin de sembolüdür. Geçmişte yaşanılan bu müessif olayın birlik ve beraberliği zedeleyemeyeceğinin açık göstergesi günümüzde yaşatılan Aşure geleneğidir. Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Milletimiz, aşure geleneğini yüzyıllardır sürdürerek, birlikte yaşamanın en güzel örneğini göstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve aşure gününün barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Dernek Başkanı Ercan Civelek, "​09 Ekim Pazartesi (Bugün) saat:12.00 de de Nevşehir merkez Gülbahçe Parkı önünde düzenlenecek olan Aşure yemeği etkinliğimize tüm Nevşehir halkımız davetlidir, hepinizi bekliyoruz" dedi.