Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şubesi Yüksek istişare kurulu Nevşehir konağında yapıldı. Akabinde de Dersiad toplantı salonunda Yönetim ve denetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya davet üzerine TBMM Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz'de katıldı.

Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şubesi istişare toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

DERSİAD Nevşehir Şubesi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öbekli, büyümenin ve markalaşmanın önemine dikkat çekerek “Müslüman işadamı zenginleşmeli, bunun yolu da sivil toplum birlikteliğinden geçiyor” dedi.

Sene başında kurularak çalışmalarına hızlı bir şekilde start veren DERSİAD Nevşehir Şubesi faaliyetleriyle birlikte üye sayısını da arttırmayı planlıyor. Üye iş adamlarından Muzaffer Leblebici’nın işletmecisi olduğu APAK Nevşehir Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir DERSİAD'a üye Gıda ,Sanayi, inşaat ve imalat gibi farklı sektörlerden çok sayıda iş adamı katıldı.

Yüksek istişare kurulu üyeleri'nin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öbekli, DERSİAD olarak iş dünyası adına yapacakları çok şey olduğunu belirtti. Öbekli, “Her ülke kendisine bir hedef çiziyor.

Japonya kendi uçağını yapmaya başlıyor. İtalya tarım ve tarımsal sanayi alanında marka olma peşinde. Biz de her alanda gelişebilecek bir ülkeyiz. Nevşehir ve Türkiye’nin kalkınması için çok çalışmalı ama birlikte çalışmalıyız. Organize olmuş azınlıklar çoğunluğa hükmeder. İşimizi geliştirmeliyiz. Müslüman iş adamı zengin olmak zorunda. Tevazuyu elden bırakmadan zengin olmalıyız” dedi.

DERSİAD Nevşehir Şubesi Başkanı Ercan Civelek'te yaptığı konuşmasında; “Nevşehir DERSİAD Derneğimiz henüz çok yeni bir oluşum olmasına rağmen her geçen gün daha iyi işler yapma yolunda samimiyetle ilerliyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızında gönül birlikteliği ile Nevşehir iş dünyasına katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şube Başkanı Ercan Civelek,“Emin adımlarla ilerliyoruz. İstişare toplantılarımız çok faydalı geçiyor. Erdemli, faziletli ticaret anlayışıyla büyümeye ve ülkemize katkı sağlamaya çalışan iş adamlarıyla bu birlikteliği güçlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Akabinde ise yapılan faaliyetler değerlendirildi ve önerilerde bulunuldu. İstişare toplantısı soru ve görüşlerin aktarılmasıyla son buldu.