Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğin bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi’nde oluşturulan Anjiografi ünitesi, düzenlenen törenle hizmete kazandırıldı.
Devlet Hastanesi Konferans salonunda Anjiografi ünitesi hizmete kazandırılması nedeniyle bir tören düzenlendi.

Açılışta konuşan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe Nevşehir Devlet Hastanesinde; anjiyo yapılmaya başlandığını, bu durumun tarihi bir gün olduğunu, anjiyo ile birlikte Nevşehir halkının yerinde tedavi alacağını, il dışına anjiyo için yapılan sevklerin sona ereceğini açıklayarak, Anjiyografinin Nevşehir ve bölge halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Kardiyoloji uzmanlarımızla vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini sağlamak, hizmet standartlarını yükseltmek üzere ihtiyaç kapsamından bölge ihtiyaçları hedeflenerek yapılan planlama neticesinde Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde daha önceden mevcut olmayan ve Nevşehir Devlet Hastanesinde hizmete giren Anjio Ünitesi hayata geçirilerek bölge halkına kardiyak ve vasküler cerrahi alanında kaliteli, özellikli tanı ve tedavi imkanı sağlanmış olacaktır. Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Çömçe, hastaya tanının hızlı konularak, anjiyo hizmetinin verilmesi gerektiğini belirtti. 7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastalıkları olanlara hızlıca tanı koyarak gerekliyse anjiyo hizmetini vermek istediklerini dile getiren Çömçe, “Kalp rahatsızlıklarında dakikaların bile önem arz ettiği koroner arter hastalıklarının teşhis ve tedavisinde Anjiografi Ünitesinin hizmete girmesi ile vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecek olup, kısa bir zaman sonra da By-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarımız devam ediyor. 

Gerek kapak hastalığı gerekse de koroner hastalığı olan kardiyoloji hastalarımızı çevre illere sevk etmeyeceğiz. il dışı sevk nedenlerimiz % 55 ile en önemli yeri tutan koroner arter hastalıklarıdır. Hastanemizden ayda ortalama 300 hasta Acil Anjiografi gereksinimi ile ortalama 250 hasta da poliklinikten il dışına sevk edilmektedir. Yıllık ortalama toplam 6000 civarında hastamızın anjiyografi cihazından faydalanacağını düşünüyoruz. Anjiografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde Acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse Anjioya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz. Anjiyografi ünitesinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz, Sayın Murat Göktürk, Sayın Ebubekir Gizligider, başta olmak üzere tüm Yöneticilerimize Teşekkür ediyor, Anjiografi Ünitesinin Nevşehir Halkına ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça , NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ile daire müdürlerinin katıldığı törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyanın en önemli yapıların çok rahatlıkla yapılabileceğini önemli olanın orada görev yapacak insanların bu yapılan birimlere yürekleri koyarak hizmet etmelerinin vazgeçilmez bir önem taşıdığını kaydetti.

Ünver  daha sonra şöyle konuştu: “ Hastanemiz ile ilgili yapılan çalışmaları önemsiyorum. Çok iyi binalar yapılabilir, içini çok iyi donatabilirsiniz. Eğer içerisine insanlar yüreklerini koymazlarsa yapılan bu eser, hiçbir anlam ifade etmez. Dünyanın en iyi otomobillerini yapabilirsiniz, belki  dünyanın en konforlu ve en az yakıt tüketen otomobillerini yapabilirsiniz, şoför nitelikli değilse bu aracın hiçbir ehemmiyeti yoktur. İşte bundan dolayı, siz sağlık personeline sesleniyorum; Burayı değerlendirelim, buraya ruhu katalım, buraya heyecan verelim. O hastalara gönlünüzü koyarak yaptığınız müdahaleler var ya, verdiğiniz mücadeleler var ya , burada onun için sizlerin bu çalışmalarınız karşısında önümü ilikliyorum. Bu tür yapılara hayat veren sizlersiniz. Eğer o hastaya merhametle şefkatle  o sıcaklıkla, o samimiyetle yaklaşıp onlara ‘İyi olacaksınız’ mesajını vererek o candan yaklaşımınız var ya,. İnanın bu herşeyden daha önemli” dedi.
Ünver yapılan her türlü hizmetin insana endeksli olması gerektiğini dile getirerek “ Yaşadığımız mekanları , şehirleri hep  insan için yapıyoruz. Eğer içerisinde insan yoksa, insanlar değer bulmuyorsa,  İnsan hizmet almıyor ,insana hizmet edilmiyorsa ,hizmet yapanlar bundan keyif almıyorsa,buz gibi şehirler yaparsanız hiçbir anlam ifade etmez.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de konuşmasında; Nevşehir Devlet Hastanemizde Anjiografi Ünitesininin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. "15 yıldır AK PARTİ olarak sağlıkta reform gerçekleştirdik. 81 ilimizde modern sağlık hizmetini kaliteli bir şekilde vatandaşlarımızın emrine sunduk. Nevşehirli hemşerilerimiz yerinde sağlık imkanlarına kavuştu. Nevşehir sağlık, eğitim, tarım, turizm alanında ve daha birçok alanda Gelişiyor Türkiye Büyüyor.AK Kadrolar gece gündüz demeden çalışıyor Nevşehir hızlı bir şekilde gelişiyor. İş üstüne iş yapmaya durmadan devam edeceğiz. Nevşehir Devlet Hastanemizde hizmete açtığımız Anjiografi Ünitesi hemşerilerimize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun."  dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de konuşmasında; Hayaldi gerçek oldu...Anjiyo ünitemiz hizmete girdi.AÇIK KALP AMELİYATI-STENT ve kalbe dair bütün tedaviler 2017'de başlıyor.HAYIRLI OLSUN dedi.


Konuşmaların ardından Devlet Hastanesi’ne yaptığı katkılardan dolayı, Anjiyo yapılan hasatlardan Emine Kabak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a, Durdu Kurt AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e, Handan Tanrıverdi Milletvekili Murat Göktürk'e, Levent Yorgancı Milletvekili ebubekir Gizligider'e ve Anjiyo ünitesinde anjio olan Veysel Tokkaya isimli hasta Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e,  teşekkür plaketi takdim etti.

Törendeki konuşmaların ardından Nevşehir Devlet Hastanesi’nde oluşturulan Anjiografi ünitesi, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay  Ramazan Akça ile daire müdürlerinin katıldığı tören ile hizmete kazandırıldı.

Protokol mensupları daha sonra Anjiografi ünitesini gezerek çalışmalara ilişkin olarak Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Uzman Dr. Muhammed Çömce’ den bilgi aldılar.