Nevşehir din bir sen temsilciliği 02/03/2014 Nevşehir Ticaret Borsası salonun da yapılan 1.Nevşehir-Aksaray olağan genel kurulu yapıldı. Kurula din bir sen Genel başkanı Lütfü Şenocak,Genel başkan yardımcısı Zeki Çolak,Nevşehir ve Aksaray temsilcileri ve çok sayıda din bir sen üyesi diyanet personeli katıldı .Seçim kurulu görevlilerinin gözetiminde yapılan oylamada Menderes Ateş şube başkanlığına seçildi .

Şube başkanlığına seçilen Ateş seçimden sonra katılımcılara teşekkür etti.

Pazar günü Nevşehir Din Bir-Sen Şubesinin kongresi yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, çıkmış olduğumuz bu uzun yolda tüm olumsuzluklara rağmen, ayağımıza batan çakıl taşlarına aldırmadan, dik durmaya çalışarak mücadele ediyoruz. Onurlu bir şekilde hakkımızı aramak, birliğimizi muhafaza edebilmek, siyasi ikbal peşinde koşmadan, daha ileriye mutlu, huzurlu bir şekilde ilerleyebilmek için burada toplanmış bulunuyoruz, dedi.

Nevşehir ve Aksaray’daki Din Bir-Sen üyelerinin “Birlikten güç doğar,” diyerek birleşmeleriyle oluşturdukları Nevşehir Din Bir-Sen Şubesinin kongresinde konuşan Şenocak şunları söyledi: “Sendikacılık vaatlerle yapılmaz. İnsanları kandırarak, ikbal vaat ederek yapılmaz. Sendikacılık baskı ile insanların onuruyla oynanarak yapılmaz. Sendikacılık, bir hak mücadelesinin çatısı altında birleşmektir. Sendika üyelerinin işyerlerinde çalışma barışı, iş huzuru, çalışanın güvenliği ve haklarının elde edilmesi için yapılır. Üyeler, haklarını elde ederken, onların aileleri de mutlu ve huzurlu bir yaşama sevincine kavuşur.

Din Bir-Sen olarak toplum menfaatlerini gözeterek hareket ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin problemlerini görmeye, gücünün yetmediği yerde onlara destek olmaya, sesi olmaya çalışıyoruz. Gerekli gördüğümüz zaman toplumu ilgilendiren tüm konularda hiç çekinmeden düşüncelerimizi ve taleplerimizi gerek yazılı basın gerek internet gazeteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayarak açıklıyoruz.

Din Bir-Sen olarak İslam âleminin birlik ve bütünlüğünden yanayız. Birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik oyunlara gelmedik. Bundan sonra da gelmeyeceğimiz gibi bu konularda toplumu uyarmayı da bir vazife olarak görüyoruz.”

İslam ümmetinin kardeş olduğunu, kardeşlerinde birbirlerini sevmek zorunda olduğunu söyleyen Şenocak, Din Bir-Sen çatısı altında bulunan tüm üyeler bir kardeştir bir ailedir. Bu düşünce çerçevesinde hakkımızı ve hukukumuzu daima gözeteceğiz ve daha ileriye gitmek için çalışacağız, dedi.

Şenocak açıklamasına şöyle devam etti: “Sendika olarak, topluma karşı görevlerimizi biliyoruz. Bu görev anlayışından kaynaklanan hizmetlerimiz gereği verilmemiş haklarımızı mutlaka elde edeceğiz. Bunun yolu birlikten geçer. Bölünmeyeceğiz, vaatlere kanmayacağız, az ile yetinmeyi bilip ileride daha çok kazanacağız. Yani sabır ve sebat ile birlikteliğimizi koruyacağız. Kazanmanın ve büyük olmanın yolu budur. Bu fikir ve anlayış çerçevesinde çalışacağız.”

HABER:Mustafa TOPRAK