Bir otelde gerçekleştirilen Nevşehir Kapadokya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş'nin 2012 yılı değerlendirme toplantısında, şirket yönetimi ile ulusal ve yerel basının temsilcileri bir araya geldi.

 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gezgin, 2012 yılında Nevşehir ve Avanos'ta 80 kilometre üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiklerini, ulaştıkları her 100 konuttan 95'inin aboneleri olduğunu kaydetti.

 

Nevşehir ve Avanos'a doğalgaz götürdüklerini Sümer, Kıratlıoğlu ve Karaseki mahallelerinde 5 bine yakın konuta ulaştıklarını ve ulaşılan bu konutlardan da yüzde 80'inin doğalgaz kullanmaya başladığını ifade eden Gezgin, "Öyle ki, halkımızın bize göstermiş olduğu yakın ilgi her geçen gün çığ gibi büyümüş ve 2012 yılında 10 bin abonenin üzerine çıkarak geçmiş yıllar içerisinde rekor kırmıştır. Toplamda 31 bin aboneye ulaşan Kapadokyagaz her 100 konutun 95'ine doğalgaz konforunu ve ekonomikliğini sunmanın haklı gururunu taşımaktadır" dedi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın da, şirketlerinin bu derece büyümesinde kendileri gibi Nevşehirli bir yatırımcının işin içinde olmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

 

2008 yılından bu yana aile şirketi olarak Nevşehir'de yaptıkları doğalgaz yatırımının son derece önemli olduğunu, şirketlerini her geçen gün daha ileriye gittiğini kaydeden Özaltın, Avanos, Ürgüp arasındaki 11 kilometrelik hattın 60 gün gibi kısa bir sürede çekilmesinin kendilerinin geldiği noktanın en iyi göstergesi olduğunu ifade etti.