Nevşehir'de dün havada ufo benzeri bir bulut olduğunu gören vatandaşlar görüntüleri kayıda aldı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülere birbirinden farklı yorumlar geldi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde dün akşam üzeri gökyüzünde beliren ilginç bir bulut sosyal medyada günün konusu oldu. Halkayı andıran bir şekildeki bulutu görenler fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı. Fotoğrafı görenler farklı yorumlar yaptı.


Nevşehir'de dün gökyüzünü sarmalayan bu sıra dışı bulut görenleri hayrete düşürdü...

Minnet Abdioglu isimli Nevşehirli bir vatandaşımızın objektiflerine yansıyan bu esrarengiz görüntüler farklı şekillerde yorumlandı.

İlginç bulut çoğunlukla kimliği belirsiz gök cismine (UFO) benzetilirken, en ilginç yorum ise şu oldu:

Çanakkale de Kaybolan Esrarengiz İngiliz Birliği Norfolk Alayı Buharlaştımı Bulut mu Götürdü...?

Bu Yorumların en ilgi çekeni ise bundan 102 sene önce 1915 te Çanakkale savaşında yedi düvel bize karşı savaş açmıştı, tıpkı bugün TÜM BATININ BİZE TAVIR ALDIĞI GİBİ. Savaşın en şiddetli zamanında. ingiliz askerlerinin üzerine aniden çöken bir bulut 276 ingiliz askerlerini bir anda yok etmiş ,daha sonra hiç birinin izine de ölüsünede rastlanmamış. Bu durumu İngilizlerde itiraf etmiştir.

İngiltere öncüsündeki İtilaf Kuvvetleri, Birinci Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunu saf dışı bırakmak ve bu Kadim İmparatorluğu yıkmak için Çanakkale Boğazında yoğun bir güçle saldırmıştır. Bu saldırı sonucunda kesin bir yenilgi ve ağır bir hezimet yaşayan İngiltere, Savaşı kaybetmiştir. 
Norfolk Alayı, İngilizler'in en Gözde kuvvetlerinden bir olup Çanakkale savaşı sırasında bir bulutun içine girerek kaybolduğu ve buharlaştığı öne sürülen alaydır. Bu olayın çıkış noktalarından biri 1965 yılında Yeni Zelanda' da bulunan 3 Anzak Gazisinin ifadelerinin,
bir UFO dergisinde yayınlanmasıyla olmuştur.

Kayıp Norfolk Alayı
İşte noter onaylı o ifade; " 2 Ağustos 1915 yılında gün ağarırken gökyüzünde bulut yoktu, 60 Tepe'nin üzerinde altı, yedi, sekiz ekmek somunu biçiminde bulut, yayılmış duruyordu. Bulut kümesinin tam altında toprağın üzerinde bir bulut daha vardı. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda 60 metre eninde ve 65 metre yüksekliğindeydi. Bulut oldukça yoğundu yapısı katı bir madde gibiydi ve İngilizlerin bulunduğu Savaş yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaydı.
Bütün bunları Yeni Zelanda kıtasının Sahra Birliği'ne bağlı, üçüncü bölükteki 22 asker gördü. Aralarında Biz de vardık bulunduğumuz yer 60 tepeye göre 90 metre daha yüksek olduğu için üstten görebiliyordum. Bir bulut Kayacık dere denilen kuru bir dere yatağına doğru ilerlediğinde, onun daha önce durduğu zemini bütünüyle görebildik. Bulut diğerleri gibi açık gri renkteydi. ilerlediğinde oranın daha öncesinde durdu. Bütünüyle görebildik. İngilizler buluta doğru ilerledi ve hepsi içine girip görünmez olunca Bulut yavaş yavaş yükseldi. Diğer bulutlarla aynı hizaya gelince hepsi birden kuzeye doğru uzaklaşmaya başladılar. Trakya yönüne doğru gözden kayboldu. Aşağıda imzası olan Bizler anlattığınız bu olayın kelimesi kelimesine doğru olduğunu beyan ederiz."4/165 künyeli F. Reichardt, 13/416 künyeli R. Nevnes ve er J. L. Newman.

Norfolk taburunun başına gelen olay görgü tanıkları tarafından bu şekilde ifade edilmiştir. Yine söylendiği üzere Allah Türk askerine yardım etmiş İngilizler bu şekilde geri püskürtülmüştür. Mehmet Akif'in dediği gibi "o ne müthiş tipidir ki savrulur enkaaz-ı Beşer."


Çanakkale savaşında esrarengiz bir şekilde kaybolan İngiliz taburu
 
Çanakkale Savaşı insanlık tarihinin yaşadığı en büyük savaşlardan bir tanesidir.Bu savaşta yarım milyondan fazla asker hayatını kaybetmiştir.İngiliz askerlerin kaybı 34.000 kişiydi.Günümüzde bunların 27.000'inin anıtı vardır. Yani kaybolan İngiliz askerlerinin sayısı 7000 gibi bir rakamdır.Ancak savaş sona erdikten sonra hepsi olmasada, özellikle 267'si aranmıştır..

Kraliyet Norfolk Alayı, dinamik bir alay olarak 29 Temmuz 1915'de İngiltere'de gemilere bindirildiler.Savaşta başlarına herşey gelebilirdi ama Norfolklular'ın, Çanakkale'de başlarına gelecek olayı hiç kimse düşünemezdi.İngilizlerin arazi hakkında hiç bilgileri yoktu.Alan haritalarının neredeyse hepsi son anda üstünkörü çizilmişti ve de Türklerin gücünden de haberleri yoktu.
 

12 Ağustos gecesi,Norfork alayı araziye doğru ilerlemeye başlamıştı.Küçük Anafarta Ovası diye adlandırılan yerde, Türklerin pusuya yattığı sanılıyordu. Bu sebeple, Norforkların bir kısmı önden giderek yolu açsın diye 12 Ağustos öğleden sonra harekete geçildi.Bu öncü bölüğünün ilerleyişi, tam bir bozgunla neticelenmişti.İngilizlerin büyük kısmı yoğun ateş altında kaldığı için, olduğu yere çakılmıştı.Ancak Norfolk Taburu ilerlemeye devam etti.İşte, tam bu anda Yeni Zelanda birliğinin gözleri önünde Norfolk Alayı’nın 4. taburunun birçok askeri, karşı tepeye yürümeye başladılar ve tepenin üstünde beyaz bir bulut vardı. Askerler yavaş yavaş tepeye yürüdüler ve bulutun içinde kayboldular. En son askerde bulutun içine girdikten sonra, beyaz bulut yavaş yavaş havalandı ve rüzgârın tersine doğru hareket etti.
 

267 asker adeta yokolmuşlardı.Savaş bitince bu Taburun kayıp olduğu ilan edildi. 1918 yılında Anadolu işgali sırasında, İngiltere'nin ilk isteği, bu taburun iadesi olmuştu.Türkler ise böyle bir taburun olmadığını bildirmişlerdi.Bu olayın sonunda yenilgi kaçınılmaz oldu.Çanakkale Savaşı'ndan 50 yıl sonra, olaya görgü tanığı olan üç Yeni Zelandalı asker ortaya çıktı ve rapor sunmak istediler. Raporda bu olağanüstü olay bütün netliğiyle anlatılmıştı.
Olay Dünya Basını'nda geniş yer tutmuştur.


İşte Nevşehir'de 04.03.2017 Cumartesi günü gökyüzünde yansıyan o görüntü:


Hazırlayan: Mustafa Küçük Seslendiren Uras Benlioğlu
Kaynak: Bilinmeyenlere Doğru