Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'yu, zengin tarihi mirasını, renkli kültürel yapısını ve doğal güzelliklerini görmek isteyen milyonlarca turist ziyaret ediyor.

Türkiye'ye gelen turist sayısında ilk sıralarda bulunan Almanlar ve Ruslar dünyaca ünlü deniz ve kumsallara sahip Antalya'yı, İngilizler ise Muğla'yı tercih ediyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, turizm pastasından yüzde 34 pay alan Antalya'ya yabancı ziyaretçilerin yüzde 30'u Rusya Federasyonu, yüzde 26'sı Almanya'dan geliyor.

Kapadokya Hep Gözde

 

Nevşehir, Kapadokya gibi bir mirasla, dünyanın her yerinden turist çekiyor.Almanya, Güney Kore, Fransa, İspanyol, İtalyan, ABD gibi farklı coğrafyalardan insanların buluştuğu Kapadokya'yı gezen 2 milyon 400 bin turistten 1 milyon 300 binini, yani yüzde 55'ini yabancılar oluşturuyor. Almanlar da bu oranda ilk sırayı elinde tutuyor.

Bölgeye gelen her üç yabancı turistten birisi sıcak hava balonuna biniyor. Ayrıca ziyaretçiler yeraltı şehirleri, kayadan oyma kiliseler, ören yerleri, eşsiz güzelliğe sahip vadiler ve müzeleri gezerek keyifli anlar yaşıyor.