Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, "FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Dünyanın ikinci büyük bal üreticisi konumundaki Türkiye'de, ormanların geleceğinin güvence altına alınması ve arıcılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Bal Ormanı Eylem Planı" kapsamında Arıcılığın, biyolojik çeşitliliğin korunması, gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilir gıda güvenliği ve erozyonun önlenmesi açısından Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan, Nevşehir'de ise 2012 yılında uygulamaya konulan bal ormanı sayısı 2017 itibariyle 5’e ulaştı.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Satırlı, " İlimiz ​Nevşehir'de son 4 yılda 5. Bal ormanınıda kurmuş bulunuyoruz. 5. Bal ormanını Ürgüp Yeşilöz'de kurduk. 285 dekar arazide Alıç, kuşburnu, ahlat, mahlep, akasya, lavanta dikerek Bölge de arıcilikla uğraşanlara bol çeşitliliğin olduğu bir ortam oluşturmanin temelini atmış oluyoruz" dedi.​

Nevşehir'de Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için 5. bal ormanı kurulmuştur.

Acıgöl ilçesinde, Karapınar beldesinde 483 dekar alanda Karapınar Bal Ormanı.
Avanos ilçesinde, Özkonak beldesinde 300 dekar alanda Özkonak Bal Ormanı.
Ürgüp ilçesinde, Başdere köyünde 310 dekar alanda Başdere Bal Ormanı.
Ürgüp İlçesinde Yeşilöz köyünde 285 dekar alanda Yeşilöz Bal Ormanı.
Nevşehir merkez ilçesi Basansarnıç Köyünde 250 dönüm arazide Basansarnıç Bal Ormanı

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut ​Satırlı, "kurduğumuz bal ormanları içerisine Börtü, böcek, kurt, kuş faydalansın diye havuzlar inşaa ettik. Akasya lavanta mahlep alıç iğde,ıhlamur sedir karaçam vb ağaçlarla donattık bakımları da yapılmaktadır" dedi.

Ayrıca, Tüm Bal ormanlarımızda iklim özelliklerine uygun ve bal verimine katkı sağlayacak ağaçlar toprakla buluşturuldu diyen Satırlı,"Ülkemiz doğa insanlik içinde olmazsa olmazımız olan arılar ve arıcılık için, 5.Bal ormanımız şimdiden Nevşehirimize hayırlı olsun" dedi.