Engellileri evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık veren Nevşehir Belediyesi, görme engelliler için “hissedilebilir yüzey” uygulamasına Atatürk Bulvarında başladı. 

​Nevşehir Belediyesi tarafından ‘Engelsiz Kent Nevşehir’ projesinin ilk çalışmaları hayata geçirileceğini bu kapsamada hissedilebilir sarı yüzey uygulaması gerçekleştiriliyor.

Görme engelli vatandaşlar için kaldırım üzerinde "hissedilebilir yüzey" yapılacağınında müjdesini veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, " Şuan Atatürk bulvarında asfatlama çalışmaları tamamlanan yol kenarında ki kaldırımlara hissedilebilir yüzey için ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede yapılacak çalışma sonrası Özel insanlarımız için yaşamlarına engel hiçbir şey kalmayacak inşallah" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha da arttırmak için fiziki yatırım ve çalışmaları ara vermeden sürdüreceklerini kaydetti. 

Başkan Ünver, “Eskiyen, yıpranan kaldırım ve yollarımızı Nevşehir'imize yakışır şekilde yeniliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve önerileri de dikkate alarak daha güzel ve huzurlu bir Nevşehir için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Nevşehirimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimizin geleceğine yön verecek. Planlı ve programlı olarak hayata geçirilen çalışmalarımız, Nevşehirli hemşehrilerimizin yarınının çok daha güzel olmasını sağlayacak. Bu çalışmalarda bizlere dua ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 


Vatandaşlar da, görme engelliler için yapılan hissedilebilir yüzey uygulama çalışmasının engelli vatandaşlar için kolaylık sağlayacağını, bu gibi çalışmaların Nevşehir için önemli olduğunu ve her zaman bu tür çalışmalara önem verilmesi gerektiğini ifade ederek Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür ettiler.

Şerit üzerindeki noktalı kabartılar ‘dur-dikkat et’, boyuna çizgiler ise ‘sorun yok –yola devam edebilirsin’ anlamı taşıyor.