Kışa girmeye hazırlandığımız Sonbahar'ın şu soğuk günlerinde Nevşehir'in Kavşak, orta refüj ve parklarına ekilen menekşeler ve çiçekler dikkat çekmiş ve hatta bazı vatandaşlarımızdan bu ayda çiçek mi ekilir? Kış geliyor yazık günah türünden eleştiriler almıştı. FİB Haber Merkezi olarak yaptığımız araştırmalarda bu eleştirilerin en doğru cevabına ulaştık. Nevşehir'de ekilen bu çiçekler ve menekşeler kışa dayanıklı olan türdenmiş. Bu yüzden de bu konuda ki tereddütlerin ve üzüntülere yer olmadığını sizlerle bu haberimizde paylaşmak istedik.

Evet, Havaların soğumasıyla beraber Nevşehir Belediyesi, parklarda yeni bir düzenlemeye gitti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından orta refüjler, kavşaklar, park ve bahçeler kış şartlarına dayanıklı içlerinde gül ve menekşelerin yer aldığı çiçekler ekildi. Kar yağsada, soğuk kış günlerinde de çiçekler zarar görmiyeceği gibi mevsim itibariyle bu aylar ekim ve dikim için en doğru zaman olduğunuda öğrenmiş bulunuyoruz.


Nevşehir'in Cadde ve Sokaklarına Estetik Rötuşlar​

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentin birçok noktasında başlattığı bordür, karo ve kaldırım çalışmalarına her geçen gün ivme kazandırıyor.

Nevşehir genelinde eski bordür ve kaldırımların sökülerek özellikle yayalar için ayrılan alanların genişletilmesi için yeniden kaldırım, bordür ve karo çalışmalarına başlayan belediye; çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre, Bu çalışmalar kapsamında; şehir içi yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında başlatılan ve farklı noktalarda gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde şehrimiz, estetik bir görünüme kavuşacak.Sıcak asfalt dökümü sonrası Kaldırım ve bordür çalışmalarının ardından son rötuşları yapacağız.  Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı hızla bitirmeye gayret ediyoruz.” denildi. 


Nevşehir Belediyesi, kış şartlarına uygun gül ve menekşe dikti.
Şehir genelindeki park, bahçe, süs havuzu, kavşak ve refüjlerin kış mevsiminde de rengarenk olmasını hedefleyen Belediye soğuğa dayanıklı binlerce menekşeyi toprakla buluşturdu.

Nevşehir'in yeşil alanlarıyla örnek bir kent olmasını ve estetik bir görümüne kavuşmasını hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, “Park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz yol kenarları, park, kavşak ve orta refüjleri sonbahar ve kış mevsimine dayanıklı türlerden seçilen rengarenk çiçeklerle donatıyor. Çiçeklendirme çalışmamızda özellikle bölgemiz iklimine uyum sağlayan menekşelerinin tüm çeşitleri kullanılıyor. Tüm halkımızdan yapılan bu güzel çalışmalarımızı korumasını bekliyoruz” dedi.
Soğuk havaya rağmen kavşak ve refüjlerde birbirinden renkli çiçekleri gören vatandaşlar ise kendilerine baharı hatırlatan çiçekler için Belediye’ye teşekkür etti.