Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları tarafından verilen konsere cezaevi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Konsere;
 Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Cezaevi Savcısı İbrahim Köstekçi, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Cezaevi Müdürü Ali Başekin, tutuklu ve hükümlüler katıldı. Konserde belediye sanatçıları tarafından Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinin sevilen eserleri seslendirildi. Zaman zaman hükümlü ve tutukluların da eşlik ettiği konserde solo performanslar dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Nevşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukların moral motivasyonunu düzeltmek, sosyal-kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla konser verildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri ile cezaevinde bulunan hükümlü ile tutukların katıldığı etkinlikte, Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi sanatçıları sahne aldı. Sanatçıların birbirinden güzel halk türkülerini seslendirdiği konser, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle dinlendi

Konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri, açık öğretim lisesi diploması almaya hak kazanan hükümlü ve tutuklulara diplomalarını verdi.

Rektörümüz ve katılımcılar daha sonra cezaevinde bulunun hükümlü ile tutuklar tarafından üretilen el sanatlarının yer aldığı sergiyi gezdi.