Nevşehir’de toplantıların ana merkezi konumuna gelen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi ile Ticaret Borsası salonu ne yazık ki ilimizin bu konudaki ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veremez duruma geldi. Nevşehir belediyesinin planladığı yeni kültür merkezinin en kısa zamanda faaliyete geçirilmesi bekleniyor.
Yıllar önce Başkan Ünver’in Nevşehir’e kazandırmayı planladıklarını açıkladığında ne gerek var denilen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde şu an çok büyük bir toplantı yoğunluğu dikkat çekiyor. Ancak daha büyük ölçekli ve daha geniş katılımlı bir organizasyonun ilimizde gerçekleştirilebilmesi için Nevşehir’e yeni kültür ya da kongre merkezinin kazandırılması gerekiyor.
İlimizde daha küçük ölçekli toplantıların merkezi haline gelen Ticaret borsası konferans salonu da artık günümüz koşullarında tam anlamıyla ihtiyaca cevap verebilir niteliği taşımıyor.
İşte bu manada Nevşehir Belediyesinin Göre yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı yeni kongre merkezinin bir an önce ilimize kazandırılması ilimizdeki sosyal, kültürel etkinliklerinin daha geniş kapsamda yapılabilmesine de zemin sağlayacak.