NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanlığı ile CHP Nevşehir İl Başkanlığının ortaklaşa organize ettiği kadınlar günü programı Ürgüp ilçesinde bir otelde gerçekleştirildi.

Programa CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in yanı sıra, Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski, CHP’nin Nevşehir Milletvekili aday adayları, Partililer ve Eğitim –İş Sendikasının üyeleri katıldı.

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç, Programa katılanlara teşekkür ederken, CHP İl Başkanlığına Programa katkılarından dolayı da teşekkür etti.

Programda CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski, Kadın Cinayetlerinin olmadığı, kadınların hunharca katledilmediği ve bir dünya özlemlerini dile getirerek Kadınlar gününü kutladı.

Ne kadarsa horlansa, dışlansa da emekçi kadınların günlerini kutlayarak söze başlayan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, bu toprakların en bilge isimlerinden biri olan Hacıbektaş Veli’ye “Eşin midir?” diye soranlara Hacıbektaş Veli’nin “Eşim değil Eşitimdir” yanıtını verdiğini dile getirdi.

Demir, “800 Yıl sonra bu ülkeyi yönetenlere soruyoruz, Ne işin var diyorlar toplumun içerisinde. Sokağa salmaya gelmez diyorlar. Saçı kısa aklı kısa diyorlar. Bugün resmi kayıtlara bakıldığında günde 2 kadın cinayete kurban gidiyor. Aslına bakarsanız bu sayı daha fazla. Geçenlerde Mersin’de kamuoyunu derinden üzen bir olay oldu. Özge kızımızı da rahmetle anıyoruz. Bu kadın cinayetlerinin sebebi kadını yok sayan, kadını ikinci sınıf insan sayan zihniyettir. Bizim kimsenin dini ile diyaneti ile işimiz yok. Bu ülkenin değerleri bizimde değerimiz. Ama biz diyoruz ki sabi yaştaki çocuklara eğitimi daha düzgün ver. Bugün bir gazetede manşet atmışlar Besmelesiz Çapulcular diye. Bu ülke 1000 yıl önce de Müslüman idi, AKP döneminde de Müslüman. Siz para sayma makineleri ile kucak kucağa yatanlara bir şey demeyeceksiniz, devletin parasını aşıranlara ses çıkarmayacaksanız, çağdaş ve bu ülkenin değerlerine sahip çıkanlara çıkıp Besmelesiz Çapulcular diyeceksiniz. Biz öğretimizi Mustafa Kemal’den almışız. Biz öğretimizi Pir Sultan Abdal’tan almışız, biz öğretimizi Hacıbektaş Veli’den almışız” diye konuştu.

Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu dile getiren CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, son yıllarda kadının sorunlarının ülkemizde kadın cinayetleri ile gündeme geldiğini ifade etti.

Çetin, “Ortadoğu’daki IŞİD Terörü ile Türkiye’deki kadın cinayetleri arasında fark kalmadı. 15-20 gün önce Mersin’de katledilen Özge can kızımızın katledilmesi üzerinde bende Mersin’de idim inanın Mersinliler kan ağlıyordu. Onun cinayeti ile yeniden kadın cinayetleri kamuoyunun gündemine taşındı. Geriye dönük baktığımızda kadının bu hallere düşmesinde AKP’nin sinsi politikalarının yattığını görürsünüz. Kadını eve hapis etme politikalarının bu olayları da gündeme getirdiğini görmeniz mümkün. Ben bugün kadınların ev ev dolaşarak AKP’yi anlatıp kendilerini prangaya bağlamaya devam ettiklerini hayretle izliyorum. O kadınlar AKP’yi kapı kapı dolaşıp anlatırken Cumhuriyetin aydınlık yüzü öğretmenlerimizin ve kadınlarımızın onların yaptıklarını öve öve anlatmalarını da hayretle karşılıyorum. Böyle bir aymazlıktan hepimizin uyanması gerek. Kadınlarımız çalışma hayatında kayıt dışı çalıştırılıyor, sigortasız çalıştırılıyor, örgütsüz çalıştırılıyor” açıklamalarında bulundu.

Programın daha sonraki bölümünde CHP Nevşehir Milletvekili aday adayları Bülent Tekiner, Hakim Demirci, Mehmet Değirmenci, M. Seyhan Duru, Fahri Ertik, Cuma Yorgancı ve Serkan Sağlamer kısa birer konuşma yaparak kadınlar gününü kutladılar.

Programın son bölümünde müzik dinletisi yer aldı.