Amasya İl Emniyet Müdürü iken Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Artunay, Nevşehir İl Emniyet Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan devir teslim töreninde konuşan Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,  "2014 tarihinde başlamış olduğumuz görevimi, bu gün itibariyle çok sevdiğim, değerli bir kardeşime teslim etmekten onur ve şeref duyuyorum. Umarım Nevşehir'e güzel hizmetler bırakmışımdır. Yeni gelen Emniyet Müdürümüze görevinde başarılar diliyorum." dedi.


Nevşehir Emniyet Müdürlüğü görevini Metin Kalayoğlu'ndan devralan yeni Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay da, bu görevi devralmaktan onur duyduğunu belirterek, "Bu gün itibariyle Nevşehir'e tayinimiz çıktı. Bu güzel turizm şehrine geldiğim için mutluyum. Bu gün itibariyle de görevimize başladık. Geçmişte de teşviki mesai yaptığımız bir büyüğümüzden görevi devralmaktan mutluluk duymaktayım. Kendisinin de belirttiği gibi bıraktığı yerden aynı güç ve kararlıkla meslektaşlarımızın da katkısıyla sürdüreceğimiz düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Metin Kalayoğlu, yeni Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'a çiçek verirken, yeni müdür Artunay ise teşekkür etti.

FİB Haber Merkezi olarak Sayın Metin Kalayoğlu'na tüm hizmetleri için teşekkür ediyor, Yeni atanan Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Altunay'a da başarılar diliyoruz.


Mehmet ARTUNAY Kimdir?
1962 yılında Sivas’ın Zara İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zara’da tamamladıktan sonra, 1980 Yılında Polis Koleji, 1984 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun oldu.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yeni Türk Cumhuriyetleri Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunan Artunay, 2007 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etti. 2007-2014 yılları arasında Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı. 16 Mayıs 2014 tarihinde Amasya İl Emniyet Müdürü olarak atandı.
Evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibi olan Mehmet ARTUNAY’ın Türkiye-Özbekistan ilişkileri konulu Yüksek Lisans Tezi ile Osmanlı Arşiv Belgelerinde Zara-1 ve Zara-2 isimli Ali LAFÇI ile birlikte yazdığı 2 kitabı bulunmaktadır.