Nevşehir il Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçelerde eğitim gören lise öğrencilerine  "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminerler verildi.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından Nevşehir İlçelerinde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminerler düzenlendi.
Nevşehir Emniyet Müdürümüz 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu’nun talimatları doğrultusunda; Terörle Mücadele Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Engin Gürbüz koordinesinde, Kozaklı, Hacıbektaş, Ürgüp, Acıgöl, Avanos, Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerinde seminerler düzenlenmiş olup düzenlenen seminerlere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Başpolis Memuru Mustafa İpekçi eğitimci olarak katıldı.
Seminerlerde; gençlerin kandırılarak huzur ve güvenliği bozmaya yönelik eylemlere çekilmelerini önlemek amacıyla bu tür aydınlatıcı bilgiler verilmekte olup, amacımız milli birlik ve kardeşliğimizin temellerini güçlendirmek, gençlerimizin şiddet içerikli olayların içerisinde yer almasını engellemek, terör örgütlerinin örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Ülkemizin bütünlüğü aleyhine faaliyet gösteren terör örgütleri ile radikal grupların yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek ve geleceğin teminatı olan gençlerin kandırılmasını önlemek amacıyla,  2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilçe merkezleri ve ilimizde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminerler verilmeye devam edileceği açıklandı.