Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından son günlerde artan telefon dolandırıcılıklarına karşı Nevşehir Valilik toplantı salonunda seminer düzenlendi.

Nevşehir Valilik Toplantı salonunda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Halil Berk, Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüysüz, Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Birol Muslu , bank müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Halil Berk burada yaptığı konuşmada, son günlerde artan telefon dolandırıcılıklarına karşı hepimizi büyük işler düşmektedir. Dolandırıcılar genellikle banka ve PTT şubelerini kullanarak vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışıyor. Bizler bunun önüne geçmemiz lazım. Bu konuda banka çalışanları ve PTT çalışanlarına büyük işler düşmektedir. Müftülüğümüz tarafından camilerde bu konuda çalışmalar yapılacaktır ve vatandaşlarımız daha da duyarlı olacaktır diye konuştu.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüysüz ise telefon dolandırıcıları karşısında ki kişileri ikna ederek bir şekilde paralarını kendi hesaplarına aktartmayı başarıyorlar. Bizler bu konuda son derece dikkatli olmalıyız. Önümüzde ki günlerde de yapmış olduğumuz bu ve buna benzer toplantılarımız devam edecektir şeklinde konuştu.
 
Nevşehir Valilik Toplantı salonunda düzenlenen seminer daha sonra slayt gösterisi ile sona erdi.