Hz. Nuh’un gemisinin karaya çıktığı, Yunus ve Adem(a.s)ın dualarının kabul edildiği ve daha birçok mucizevi olayların yaşanmış olduğu Hicri takvimin Muharrem ayında bulunmaktayız. Yine Muharrem ayının içerisinde yapılan Aşure tatlısı paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi; bolluk ve bereketin simgesidir. İşte bu sebeple ilimiz Enderun Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olaran düzenlenen etkinlik çerçevesinde Nevşehir'li vatandaşlarımıza aşure ikram edildi.

Nevşehir'de Enderun Eğitim Vakfı tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Enderun Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen Aşure Ziyafeti vakfın Kasaplar Çarşısı'ndaki genel merkez binası önünde önünde yapıldı. Vakıf tarafından yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar ise büyük ilgi gösterdi. Aşure dağıtımı etkinliğine Enderun Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın okuduğu dua ile başlayan aşure etkinliğine ilişkin açıklamada bulunan Enderun Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu, "“Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; ’farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları, birlik’ gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.” yorumunda bulundu.

Enderun tarafından ikram edilen aşure ile ağızlar tatlandı. Her dinin, milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği, kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Yüce dinimiz İslâm’da da bu tür gün, gece ve aylar vardır.Her şey zaman içinde var olmakta, gelişmekte ve yine zaman içinde yok olmaktadır. İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan ilim, amel, servet ve diğer bir çok değer, bu süreçte elde edilebilmektedir. Zamanı, gerektiği şekilde değerlendirebilenler hem dünyada hem de âhirette huzuru yakalayacaklardır.Bu zaman dilimlerinden biri de Muharrem ayıdır. Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşûre günü, Kâbe’nin örtüsünün değiştirildiği gündü.