Nevşehir’de uzun yıllar Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi olarak hizmet veren hastane alanı en son TOKİ ye devir edilmişti. Ancak TOKİ’nin binayı yada bu alanı nasıl değerlendirileceğine ise şuana kadar cevap bulunabilmiş değil.

350 Evler mahallesi sakinleri atıl durumda olan eski SSK hastanesi binasının yıkılmasını istiyor. Mustafa Özleşmiş isimli vatandaşımız ise, bu yere şehrimizin ihtiyacı olan Kadın Doğum Hastanesini yapılmasını istiyor.

Kimliği belirsiz kişilerce camları kırılan ve içerisinde meydana gelen tahribatla gündeme gelen eski Nevşehir SSK hastanesinin TOKİ’ ye devrinin ardından şu ana kadar kamuoyuna yansıyan hiç bir gelişme yok. 

En son AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün özel gayretli çalışmaları sonucu "İrfan Koleji" için değerlendirilmesi düşünülen sonrasında depreme dayanıklılık raporu alamadığı yeniden beklemeye giren binanın muhtemelen yıkılması bekleniyor.

Oysa şehrin en güzel muhitlerinde bulunan Atıl Durumdaki eski SSK Hastanenin bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.