NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde takip oranı 5 29.99 seviyelerinde.Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, Türkiye genelindeki Kooperatiflerin takip oranlarında genel itibariyle bir yükselişin meydana geldiğini belirtti.

Bölge Birliğinin takip oranının % 35 seviyelerinde bulunmasına karşın Nevşehir merkez Kooperatifi olarak takip oranının % 29.99 oranında bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, yıl sonuna kadar takip oranlarında ciddi bir yükselişin beklenmediğini dile getirdi.

Ay, “15 Milyon TL’ye yakın esnaf ve sanatkarımıza bu yıl kredi imkanı tanıdık. Yıl sonuna kadar bu rakamın 20 Milyon TL’ye yakın olmasını bekliyoruz. Alacaklarımızın takibine bakıldığında Türkiye geneline oranla İlimiz merkez kooperatifinin oldukça düşük bir takip oranına sahip olduğunu görüyoruz. Bölge birliğimizin takip oranlarının % 35 seviyelerinde bulunduğu bir ortamda Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimizin takip oranının % 29.99 seviyesinde olması bizleri sevindiriyor. Geçtiğimiz günlerde de ifade ettiğimiz üzere Nevşehirli esnaf ve sanatkarımızın çok büyük bir bölümü borcuna sadık. Ve borcunu zamanında ödemenin gayreti içerisinde. Takip oranımızın sene sonuna kadar bu seviyelerde seyir etmesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.