Nevşehir'in sayılan ve sevilen en köklü esnaflarından BAKIRCI METİN ÖLMESEK vefat etmiştir.
Cenazesi 8 NİSAN 2014 SALI günü öğle namazını müteakiben Nevşehir Merkez Kurşunlu Camiinden Kaldırılacak 
ve Taşlıbel Aile Mezarlığına defnedilecektir. FİB Haber Merkezi olarak Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.
Bakırcı Metin Usta ile ilgili 2010 yılında ulusal basında yer alan bir haber ve fotoğrafın linki aşağıda verilmiştir...


Nevşehir'in 72 Yaşındaki Son Bakırcı Ustası 

Nevşehir'de Bakırcılık Sanatının Son Ustası Olan 72 Yaşındaki Metin Ölmesek, Geçmişte Zirve Dönemini Yaşayan Bu Köklü Mesleğin Son Ustası Olmaktan Sıkıntı Duyuyor.

Nevşehir'de bakırcılık sanatının son ustası olan 72 yaşındaki Metin Ölmesek, geçmişte zirve dönemini yaşayan bu köklü mesleğin son ustası olmaktan sıkıntı duyuyor.

Bakırcılık mesleğinin bir dönem en gözde meslekler arasında yerini aldığını belirten Metin Ölmesek, ilerlemiş yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor. Toplumun her kesimindeki insana hitap eden hizmet ve ürün yelpazesi ile 40 yılı aşkın bir süredir meslek ve sanatını ortaya koyan Bakırcı Metin Usta, kendi sektörünün de Nevşehir'de artık bilinen son temsilcisi.

Pekmez leğeninden, çiğ köfte tepsisine; tandır sacından, honçaya; hurda, kalay, çaydanlık tamirinden, çelik eşya parlatmaya; düdüklü tencere lastiği, soba kovası ve ızgarası, tuz ruhu, mutfak araç gereçlerine kadar çok geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi ile kendi sektöründe 40 yılı aşkın bir süredir çalıştığını söyleyen Metin Ölmesek, artık yeni neslin bu sektöre ilgi duymadığını; gençlerin rahat iş, gösteriş ve kolay para kazanma hevesinde olduğunu ifade etti.

Bakırcı Metin Usta, mesleğini ve sanatını icra ederken her zaman sabır, sebat, aza kanaat, dürüstlük ve çok çalışma prensiplerine bağlı kaldığını, eski ustalarından böyle öğrendiğini belirterek, bu tür temel değerleri kendi yetiştirdiği kişilere de bunları öğrettiğini ifade etti.

Bakırcı Metin Usta; köyden, kasabadan, şehirden; en yoksulundan en zenginine kadar toplumun her kesiminden insanın işyerine geldiğini; gösterişten, şatafattan uzak, doğal işyeri ortamının yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çektiğini belirtti. (CİHAN)