Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Bünyesinde Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde açılan Kurufasulye alım-satım seans salonu dünden itibaren işlem görmeye başladı.

Yeni açılan seansın ikinci gününe ,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Özdemir, Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan , Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Derinkuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Ahmet Şahin, Derinkuyu Ziraat Odası yetkilileri ve çiftçiler katıldılar.


Türkiye de Kuru fasulyenin fiyat belirleme açısından merkezi olması hedeflenen fasulye borsası bugünkü seans ta açık artırma usulüyle yapılan fasulye alımı 2.80 TL ile başladı ve 3.50 TL’ye alındı.


Gerek  Derinkuyu İlçemiz de ekimi çokça yapılan ve gerek Niğde iline sınır olmamız nedeniyle orada da ekimi oldukça fazla yapılan Kurufasulye nin Borsa seans salonuna Çiftçilerimizin ve alım yapan firmaların rağbeti devam etmekte olup, önümüzdeki yıllar içinde Buğday gibi hububat ürünlerinin de seans salonunda işlem görmesi hedeflenmektedir.