24 Nisan 2018 sabah 5:00 da Suvermez den 80 öğrenci ile birlikte hareket eden derneğin ilk durakları Anadolu Medeniyetleri Müzesi oldu. Müzeyi gezen öğrencilerimiz öğle yemeklerini yedikten sonra Birinci Türkiye Millet Meclisi binasını ziyaret ettiler. Daha sonra Anıtkabir’i ziyaretinde resmi tören gerçekleştiren Genç Suvermezliler Derneği Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunma töreni yapıp saygı duruşunda bulundular hemen akabinde İstiklal Marşımızı söylemelerinin ardından Anıtkabir Özel Defterini İmzalayan Onursal Başkanımız Hamza Ertaş şu sözlere yer verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 98 sene önce 23 Nisan 1920’de Meclis’i kurduğu zaman bu bayramı siz değerli çocuklarımıza armağan etmiş.Bu günün küçükleri yarının büyükleri demiştir. Geleçekte bizleri idare edicek fidanlarımızı ne kadar güzel yetiştirirsek geleceğe o kadar umutlu bakabiliriz. Sizler burada gördüklerinizi yaşadıklarınızı etrafınıza anlatarak onların buralara gelmesini sağlayarak ülkemize hizmet etmiş olursunuz  bu mutlu günde bizleri yalnız bırakmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hoşçakalın diyerek sözlerini noktaladı.

Resmi törenin ardından Anıtkabir Müzesini ziyaret eden öğrencilerimiz rehber eşliğinde müzeyi gezdiler. Son olarak öğrencilere ayakkabı hediye ederek onları mutlu etmenin verdiği huzurla geri dönüş yoluna düşen dernek yönetimi geziden memnuniyetlerini dile getiren öğrencilerimizi saat 23:00 da ailelerine teslim ettiler.

Geziye katılan Suvermez Ortaokulu, Derinkuyu Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri geziye organize eden Genç Suvermezliler Derneği Başkanı Ziya Çifcibaşı ve Dernek Yönetimine teşekkür ettiler.