Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına hizmet binasında kahvaltı programı düzenledi. Programa, GESİAD Başkan Yardımcıları Emrah Güner ile Ali Ersan Erdoğan ve Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Başkan Yardımcıları AA Nevşehir Muhabiri Murat Asil ve İHA Nevşehir İl temsilcisi Mert Özpamuk, Genel Sekreter Murat Şişman, Genel Sayman Kemal Varış, TRT Nevşehir İl temsilcisi Hakan Sakallı, DHA Nevşehir İl Temsilcisi Ahmet Korkmazer, Zaman Gazetesi Nevşehir Temsilcisi Hacı Başar, Kapadokya TV Muhabiri Emre Kaygısız katıldı.  

Programda konuşan GESİAD Başkan Yardımcısı Emrah Güner, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

Nevşehir’de ekonomi alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade eden Güner, yaptıkları işlerin basın mensupları sayesinde halkın en alt katmanlarına kadar ulaştığını söyledi.

9 yıl önce başladıkları çalışmalarında büyük yol aldıklarını, bunda basın mensuplarının haber ve eleştirilerinin de payı olduğunu kaydeden Güner “ GESİAD olarak Nevşehir’de olan biten her şeyi basın mensupları sayesinde yakından takip etme fırsatı buluyoruz. Basın mensuplarının fedakarane çalışmalarını bizzat müşahade ediyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren basın mensupları ile yakın ve sıcak ilişkilerimiz vardır, bundan sonrada devam edeceğiz” dedi.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca ise, GESİAD’ın basın mensuplarının özel günlerini daima hatırlamasından mutluluk duyduklarını söyledi.

GESİAD’la sıcak ve yakın bir işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Koca “ basın mensupları olarak halkın tarafsız ve objektif kriterler dahilinde bilgi ve haber alma gibi ağır bir sorumluluğu taşıyoruz. Burada kullandığımız manşetlerin, haberlerin, fotoğrafların önemini çok iyi biliyor, ona göre çalışıyoruz. Daima şehrin ve kurumların gelişerek halka daha iyi hizmetler sunması için görüş ve eleştirilerimizi yöneltiyoruz. Bunu yaparken de hor gören, ötekileştiren, taraf tutan, zarar veren bir anlayışla kesinlikle hareket etmiyoruz. Buna son derece önem veriyoruz” dedi.