Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan, Genel Sekreter Mustafa Sözduyar ile üyeler Osman Vergiveren ve Fevzi Çevrük, Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar'ı makamında ziyaret ederek, Ak Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıyı kınadı.

 

GESİAD Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan, eş zamanlı olarak Adalet Bakanlığı'nın ek binasına el bombası atılması ile AK Parti'nin Balgat'taki Genel Merkezi'ne LAW silahıyla atış yapılmasını büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini ve yapanları şiddetle kınadıklarını söyledi. Saldırının Bakanlığa veya partiye değil, demokrasiye, çözüm sürecine ve sivil idareye yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Bu saldırı terör noktasında gelinen olumlu gelişmelere, sivil anayasa çalışmalarına, PKK ve diğer terör örgütlerine yapılan başarılı operasyonlara karşı yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde var olan olumlu gelişmelerin devamını istiyoruz. Faillerinin ve düzenletenlerin bir an önce yakalanmasını ve gerekli cezaya çarptırılmasını temenni ediyoruz" dedi.

 

Terör belasından kurtulacağız

 

Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar ise ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan GESİAD'ın temsilcilerinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi. AK Parti kadroları olarak Halk'a hizmeti Hakk'a hizmet olarak algılayan bir anlayışlarının her kesimden büyük destek gördüğünü kaydeden Sunar, bu sayede ülke tarihinde el atılmaya cesaret bile edilemeyen demokratik ve ekonomik alanlarda kronikleşmiş sorunlarını çözmede büyük mesafe aldıklarını ifade etti.

 

Türkiye'nin önünde yaklaşık 30 yıldan beri terör belası ile uğraştığını ifade eden Sunar şöyle konuştu " terör ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında çok büyük bir engel oluşturuyor. Teröre binlerce şehit ve gazi verdik. Başbakanımız terörün çözümü noktasında büyük bir irade ortaya koydu. Çözüm süreci başarılı bir şekilde ilerliyor. Ancak terör örgütünden nemalananlar çözüm sürecini baltalayarak önüne geçmeye çalışıyorlar. Türkiye'de ne zaman ilerleme, yükselme, atılım dönemi başlasa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık. Ama bu tür sabote girişimleri, doğru bildiğimiz adımlardan bizi alıkoyamaz. Bu tür yapılan eylemlerle bir yere varılamaz."