İŞKUR Girişimcilik eğitim kursları ile kendi işinizi kurmanıza yardımcı oluyor.
 
İŞKUR’ dan yapılan açıklamaya göre; İşkura kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla girişimcilik eğitimi verilmektedir. 
 
Girişimcilik eğitim programı kapsamında temel seviye girişimcilik eğitimi, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolünde” belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
 
Eğitim programı bitiminde, katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilmektedir. Bu belge, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda gerekmektedir.
 
Girişimcilik Eğitim Programından;
  • Türkiye İş Kurumuna kayıtlı olan,
  • 18 yaşını tamamlamış olan,
  • Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmayan,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olan kişiler yararlanabilmektedir.
Girişimcilik eğitim programına katılan vatandaşların;
  • Katılımcı zaruri gideri
  • İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
  • Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından karşılanmakta ve sigortası olmayan katılımcılara günlük 20 TL cep harçlığı verilmektedir.
Engelli vatandaşlarda bu programa katılarak Engelli Destek Projelerinden faydalanma fırsatı bulabilirler.
Konuyla ilgili İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık BARATA ise “devletimizin vermiş olduğu imkan ve Genel Müdürlüğümüzün Nevşehir hedefleri doğrultusunda olabildiğince çok vatandaşımızı bu programdan yararlandırarak Nevşehir’de iş yeri sayısını dolayısıyla iş imkanını ve ilin üretim potansiyelini artırmayı hedefliyoruz.” Açıklamasında bulundu.        

BARATA; Vatandaşların açılacak olan programları www.iskur.gov.tr adresinden ve 03842131757no’lu telefondan öğrenilebileceği gibi bizzat İŞKUR İl Müdürlüklerine başvurarak ta öğrenebileceklerini ifade etti.İŞKUR BASIN BİRİMİ-Şaban BELADA, Merve AYDIN