Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü yapımı tamamlanan yeni hizmet binasında ilimizde yaşayan yabancılara hizmet vermeye başladı.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılan mutabakat ile 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren taşrada yabancılar ile ilgili iş ve işlemler "İl Göç İdaresi Müdürlükleri" aracılığıyla yürütülmeye başlandı.
Bu kapsamda Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü kuruldu ve 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Nevşehir Valiliği Merkez Binasında hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir Nevşehir Valiliği Merkez Binasında hizmet veren Müdürlük yabancılara daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla yapımı tamamlanan yeni İl binasına taşındı ve 20 Eylül 2016 tarihinden itibaren Niğde yolu üzerindeki Eski Adliye Binası giriş katında hizmet vermeye başladı. 
Müdürlük kurulduğu günden bu yana İlimizde yaşayan yabancılara en iyi şekilde hizmet vermeyi misyon edinerek başta İl müdürü Ömer Taşçı olmak üzere tüm personeli özveri ile çalışmakta. Müdürlükte yabancılara Yabancılar ve Uluslararası Koruma Çalışma Grubu Başkanlığı, Geçici Koruma Çalışma Grubu Başkanlığı ve Yönetim ve Destek Hizmetleri Çalışma Grup Başkanlığı olmak üzere 3 Çalışma Grup Başkanlığında hizmet vermekte.
Bu kapsamda ülkemize yasal yollardan giren yabancıların ikamet izni işlemleri, Uluslararası Koruma kapsamındaki İran, Irak ve Afganistan Uyruklu yabancıların başta kayıt ve kimlik işlemleri olmak üzere sığınma ile ilgili bütün işlemleri ve Geçici Koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların tüm işlemleri Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmekte.