NEVŞEHİR(MHA) Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Güney Çevre yolunun yakın zamanda trafiğe açılması bekleniyor.

İlimiz genelinde 526 kilometre yol ağına sahip bulunan Karayolları 6. bölge müdürlüğü yetkilileri, Nevşehir – Acıgöl arası yol çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Nevşehir’in karayolu ağı açısından büyük bir öneme sahip bulunan Güney Çevre yolunun tamamlandığını ve en kısa sürede trafiğe açılacağını kaydeden Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, Nevşehir – Niğde karayolu üzerinde yapılan yol iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü, bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini dile getirdiler.

Nevşehir Valiliği, İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi ve Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğünün işbirliğinde yapılan 9.5 Kilometrelik Güney Çevre Yolunda çalışmalar tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan yeni Adnan Menderes Terminalinin hemen üst bölümünden başlayıp, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak köyü’nün Derinkuyu ilçe yolu ile bağlandığı alana kadar olan 9.5. km.lik bir alanı kapsayan Nevşehir Güney Çevre Yolu, 11′er metre geliş ve gidiş yolu ve 4 metre de orta refüj  ile toplam 26 metrelik bir genişliğe sahip olacak.