Nevşehir Hacı Adaylarını Kutsal Topraklara Uğurladı
Nevşehir İl Müftülüğü tarafından “Hacı Adaylarını Uğurlama Programı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 Yılı Hac Organizesinde, hac farizasını yerine getirmek üzere İlimizden kutsal topraklara giden 184 hacı adayı, 1 Kafile Başkanı, 4 Din görevlisi ve 1 Bayan İrşat Görevlisinden müteşekkil toplam 190 kişilik Nevşehir 1. Kafile, İl Müftülüğü önünde saat 08.00’de düzenlenen program sonrası Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı.

Törene, Nevşehir Vali Vekili/ Yardımcısı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti. 

Merkez Nar Kasabası Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Ubeydullah Ayhan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Nevşehir İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından söylenen ilahilerle devam etti.
Programda açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever hacı adaylarına yolculuk hakkında bilgiler verdi.
Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, hacı adaylarını bu kutsal vazifeye gidecek olmalarından dolayı tebrik ederek hac ibadetinin içinde meşakkat  bulunduğunu bundan dolayı bu ibadet esnasında sabrın öneminin daha da belirgin hale geldiğini  ifade ederek bütün hacı adaylarına, ibadetlerini sağlık ve sıhhat içinde yapıp sağ salim evlerine dönmeleri temennisinde bulundu.

Vali Vekili/ Yardımcısı Ahmet Soley, Hacı adaylarına, kutsal topraklara yapacakları bu ulvi yolculuğun önemi hatırlatarak “ Rabbimiz, sizlere nasip ettiği bu kutsal vazifeyi inşallah bizlere de nasip eder” dedi ve hacı adaylarından vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliği için kutsal beldelerde dua etmelerini istedi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, yapmış olduğu duada;
“Ya Rab! Bizleri Müslüman bir memlekette, Müslüman bir ana babadan yarattın sana hamd olsun. Bizleri ezan ülkesinde, minare gölgesinde yaşattığın için sana hamd olsun, bizleri cennet gibi bir vatanın sahibi, mefahir dolu bir tarihin varisi kıldığın için sana hamd olsun. 
Ya Rab! Şu mübarek Cuma gününde İslam’ın beş temel esasından biri olan hac ibadetini yapmak üzere yola koyulan hacı kardeşlerimizi uğurlama merasimini bir kez daha nasip eyledin sana hamd olsun. Bu merasimi hayırlı uğurlu ve mübarek eyle. Başka bir gaye için değil, sadece senin rızan için, senin emrin olduğu için, senin yüce kitabın Kuran da “Kimin gücü yeterse sağlığı sıhhati yerinde, mali durumu ve imkanı olursa üzerinde hakkım olsun, gelsin Kabe-i Muazzama’ yı tavaf etsin” diye emrettiğin bu kardeşlerimiz senin emrine uyarak yolculuğa çıkıyorlar. Ya Rab! Bu ibadetlerini ve yapacakları haccı kabul eyle, makbul ve mebrur olarak rızana uygun eyle, bu kardeşlerimiz mallarını mülklerini, yurtlarını yavrularını, çoluk çocuklarını sadece ve sadece senin için terk ediyorlar, yolculuklarını mübarek eyle.
Ya Rab! Duamıza amin diyen şu kardeşlerimiz arasında bir gün olur da ben de gidebilir miyim? diyen kim varsa onlara ve cümlemize en kısa zamanda bu mübarek yolculuğa gitmeyi, bu mübarek ibadeti yapmayı, bu neşeyi tatmayı ve bu heyecanı yaşamayı nasip eyle. Bu cennet vatanımızı bizlere canları ve kanları uğruna emanet eden şehitlerimizin ruhlarını şad eyle, mekanlarını cennet eyle,” dedi.

Duanın ardından, hacı adayları yakınlarıyla sevinç gözyaşları içerisinde vedalaşarak, Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı. 
Nevşehir Kapadokya Hava Limanında İl Müftülüğü görevlileri Mehmet Şaban Yılmaz, Mustafa Gözkaya, Dursun Dere ve Ömer Olgun tarafından karşılanan hacı adayları, saat 12:40 de Cidde ye uğurlandı.

Nevşehir’ den Cidde’ye giden hacı adayları hac farizasını yerine getirdikten sonra,07/09/2018 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapacaklar.