Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, özellikle bölgede kadın istihdamının artırılması ve dezavantajlı gruplar üzerine yapılan yeni bir projeye imza attı.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan koordinatörlüğünde Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından hazırlanan Nevşehir merkez ve ilçelerini kapsayacak  ‘The Unemployed Women in Self-Employment by Life-Long Learning’ (Yaşam Boyu Öğrenme Kapsamında İşsiz Kadınların Kendi İstihdamları)  adlı 15 Milyon TL bütçeli Avrupa Birliği (AB) projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje hem bütçe büyüklüğü hem de kapsamı açısından bölgemizde şimdiye kadar kabul edilen en önemli AB projesidir.

Projeyle bölgemizde mesleki yeterliliği olmayan bayanların istihdam edilebilirliğinin artırılması kapsamında meslekî eğitimler verilecek ve kadınların iş gücüne katılım oranı artırılabilecek. Bu bağlamda kadınların yapmış olduğu yerel ürünlerin tüm il merkezlerinde, üniversite kampüslerinde gezici ‘Nevşehir Store’ (Nevşehir Mağazası) vasıtasıyla satışı gerçekleşecek. Bölgenin kalkınması noktasında istihdam oranlarının artırılması için yeni projeler üretmeye devam eden üniversitemiz sorumluluğunun farkındadır.