Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi senatosu FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini kınadı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi senatosu 15 Temmuz Cuma günü FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini kınadı.
NEÜ senatosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize karşı yapılan hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz.
Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Yüce milletimiz, kendisine ve iradesini temsil eden yüce Meclise yapılan bu hain darbe girişimine karşı gerekli hassasiyeti göstererek bu tür demokrasi dışı davranışlara asla izin vermeyeceğini ispatlamıştır. Üniversite olarak gücünü milletten ve yasalardan almayan tüm illegal oluşumların karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bu yana her türlü bölücü, yıkıcı ve paralel yapılanmaların üniversitemizde yuvalanmasına izin vermedi, bundan sonra da izin vermeyecektir.
İnanıyoruz ki ülkemiz, milleti ve devletiyle omuz omuza bu badirelerden her zaman başarıyla çıkacaktır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu olarak bu hain darbe girişimi esnasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz".