Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Kordinatörlüğünün 3-9 Organ Bağış Haftası münasebeti ile bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesin de okuyan öğrencilere yönelik  “Organ Bağışla Hayat Kurtar” semineri verildi.
Seminere Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Akademik ve İdari Personeller, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi konferas salonunda gerçekleştirilen seminerde "Beyin Ölümü Nedir?" konusunu Beyin Ölümü Tesbit Kurulu Sorumlu Hekimi ve Nevşehir Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar anlattı. 

Organ Bağışının Önemi,  tanımı, kanundaki yeri, yapılacağı yerler, organ bağışı kartı, ülkemizin organ bağışındaki yeri, hangi durumda organ bağışının yapılıp yapılmayacağı gibi konuları içeren bir sunumu Doku ve Organ Nakli Kordinatörü Hemşire Şenay Karakuş Taşkın tarafından anlatıldı. 

Nevşehirde yaşayan daha önce organ bağışı ile karaciğer nakli olan ve yeniden hayata tutunan Z.C. adlı 38 yaşındaki bayan hastada başından geçen süreçi öğrencilere anlattı. Karşılıklı soru cevap şeklinde sonlandırılan seminere ilgi oldukça fazla idi.