Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün ortağı olduğu Avrupa Birliği (Erasmus) Projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenen NO GDO isimli Avrupa Birliği Projemizin faaliyetleri devam etmektedir.

Kısa adıyla NO GDO olarak anılan iki yabancı, beş yerel ortaklı Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen Kapadokya Meslek Yüksekokulunun Koordinatörlüğündeki Stratejik Ortaklık projemiz iyi, zararsız ve organik beslenmeyi vurgulayarak obezite ve yol açtığı rahatsızlıklar arasında yer alan Tip II Diyabet ‘in önlenmesine yönelik olarak çeşitli faaliyetleri içermektedir.

Projenin yerel ortakları Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapadokya Gelişim Derneği, Kırşehir İzcilik ve Spor Kulübü Derneğidir. Yabancı ortaklarımız Bucks New University bünyesinde bulunan CETAL sağlık ve araştırma merkezi ile mesleki eğitim merkezi olan Duisburger Werkkiste’dir.

Projemizin amacı uluslararası bir çalışma platformu oluşturarak Obezite ve Tip II Diyabet konularında öncelikle bölgemizde bulunan ilköğretim okulları, orta öğretim okulları ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, öğretmenlerinin, ailelerin Obezite ve Tip II Diyabet tehlikeleri hakkında farkındalıklarını arttırmak, bu kişilere yeni ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve sağlıklı yaşam için şart olan egzersizi yaşam biçimi haline getirmek, risk grubundaki bireyleri tespit ederek takip etmek ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirmektir.

7-11 Aralık 2015 tarihlerinde Kapadokya Meslek Yüksekokulunda yapılacak olan toplantı çalışmaların değerlendirilmesi konusunda düzenlenen dördüncü toplantı olacaktır.

Proje Kapsamında 07.012.2015 tarihinde 14.00 da Mustafapaşa Meslek Yüksekokulunda yurtdışı ortaklarımız, İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve diğer dernek temsilcileri ile yurtdışı ortaklarımızın temsilcilerinin katılacağı bir program hazırlanmış olup projenin daha derin halk kitlelerine ulaşması ve en üst düzeyde verim alabilmek adına değerli basın mensuplarımızın düzenlenencek olan bu proje açılışında bulunmasını arzu etmekteyiz.

 SAYGILARIMLA 
Halk Sağlığı Müdürü
Dr. Mahmut AYDIN