Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları, sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Kurban pazarları bilindiği üzere nakit para sirkülasyonlarının en yoğun yaşandığı yerlerdir. Bunu fırsat bilen art niyetli şahıslar tarafından kurban pazarlarında çok sayıda sahte para piyasaya sürülmeye çalışılmaktadır. 

Bunu önlemenin en temel mantığı vatandaşlarımız tarafından banknotlarımızın güvenlik özelliklerinin bilinmesi ve kontrol edilerek kabul edilmesidir. Bu nedenle kurban pazarında kurban satışı yapan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için dikkat etmeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur içerisinde geçirmesi için Kurban pazarları, kurban kesim yerleri ve alışveriş merkezlerinde başta KOM, Asayiş ve Trafik Şubelerine bağlı görevlilerimiz olmak üzere NevşehirEmniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramına yönelik güvenlik tedbirlerimiz azami derecede alınmıştır" ifadelerine yer verdi.