İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel ve beraberinde bir grup Nevşehir Heyeti günlerdir çatışmaların yaşandığı, bundan dolayı evlerini ve yaşadıklarını yerleri terk etmek zorunda kalan Arakanlılar’a acil yardım malzemesi ulaştırmak üzere Arakan'a gittiler.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslüman nüfusa yönelik devam eden katliam karşısında mazlum kardeşlerin yanında olmak ve onlara bir nebze olsun destek vermek için Arakan'a giden Nevşehir Heyetinden İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İi Adamları Habil Uluer, Kenan Ertuğrul ve AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'ün Üniversite öğrencisi oğlu Mehmet Açıkgöz de eşlik ediyor.

Rektör Bağlı," Şairin de dediği gibi; “Afrika’da öldürülse bir yerli canı bende çıkar seni bildim bileli.” Faşist Myanmar hükümetinin Arakanlı müslümanlara uyguladığı zulüm de her gün yüreğimizi delip geçiyor. İHH ekibi ile kardeşlerimizle hasret gidermeye geldik" dedi.