Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığındaki Nevşehir Heyeti, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ile görüşerek, Nevşehir ve Kapadokya’nın sorun ve taleplerini aktardı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, THY Kapadokya Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ile makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulundular.

Heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığında ilimiz Nevşehir ve Kapadokya'nın sorunlarını görüşerek, taleplerini ilettiler.

Ankara’daki temas ve incelemelerle ilgili açıklama yapan Vali Aktaş, ilimizin kalkınması ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla il genelinde yatırım projelerini takip edildiğini belirterek, Bu kapsamda Nevşehir ve Kapadokya Bölgemiz ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman'ı ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarını, olumlu görüşmeler yapıldığını ifade etti.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'de ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmesinde; "‪Nevşehir Valimiz Sn. İlhami Aktaş Başkanlığında, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Cengiz Ekici, THY Kapadokya Müdürü Sn. Osman Hacımahmutoğlu, TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Sn. Coşkun Kırtıl ve KAPTİD Başkanı olarak şahsımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda en iyi şekilde ağırlayan ve bizim Kapadokya’nın turizm alanında daha da iyi olması yönünde görüş, talep ve çözüm önerilerimizi dikkate alan Bakan Yardımcımız Sn. Hüseyin Yayman’a, Müsteşarımız Sn. Ömer Arısoy’a, Müsteşar Yardımcımız Sn. Ziya Taşkent’e ve Bakanlığımızın çok değerli Bürokratlarına yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.‬" dedi.