2017 yılı kınalı keklik salım programı çerçevesinde Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Hırkadağ Mevkiinde doğaya keklik saldı.

    Keklik salımına İlimiz Valisi İlhami AKTAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Öngün, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Orman Su İşleri Nevşehir Şube Müdürü Erol Aksoy, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Kınalı keklik dünyada en yaygın bulunan ve ticari üretime en iyi adapte olmuş keklik türüdür. Bilinçsiz avlanma, tarım ilaçları ve doğal etkenler neticesinde sayısı sürekli azalmıştır. Türkiye’den başlamak üzere Akdeniz Adaları, İran, Rusya’nın doğu bölgeleri, Çin ile Pakistan ve Nepal’in güney bölgelerinde kınalı kekliğin birçok alt türü tespit edilmiştir. Yurdumunuz Karadeniz sahillerinin çok yağışlı ve sık ormanları ile Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesindeki düz ovalar dışında hemen hemen her yerinde bulunur. Tahıl ekili yükseltiler ideal yaşam ortamıdır.
    Nevşehir İlimizde 2003-2016 yılları arasında yaban hayatı yerleştirme alanlarımızda 7.500 adet kınalı keklik doğayla buluşturulmuştur.
    Bu gün ise Nevşehir İli Gülşehir İlçemiz sınırları içindeki Hırkadağ Mevkiine 1.500 adet kınalı keklik doğayla buluşturulmuştur.
    Vali AKTAŞ; “Keklikler doğal hayatımızın vazgeçilmez bir üyesi ve sahip çıkılması gereken değerlerdir. Bu yüzdendir ki, korumak, sahip çıkmak ve kaybedilmiş değerleri kazanmak için bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bunlar kolay yetişmiyor, doğal ortamda çoğalacaklar, özellikle avcılarımızın buna çok dikkat etmeleri gerekiyor.” Dedi.